Antena Meniu Search
x

39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire

Un număr de 39 de trenuri de călători au fost anulate pe relațiile din sud-estul țării unde ninge abundent și rafalele de vânt ating viteza de 80 kilometri/oră, informează duminică CFR SA.

UPDATE ORA 14.55 Un număr de 39 de trenuri de călători au fost anulate pe relațiile din sud-estul țării unde ninge abundent și rafalele de vânt ating viteza de 80 kilometri/oră, informează duminică CFR SA.

Potrivit unui comunicat, compania acționează cu pluguri pentru deszăpezire în partea de sud-est a țării, măsura reducerii numărului de trenuri care circulă în acea zonă fiind necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

"Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' SA vă informează că traficul feroviar este adaptat pe întreaga rețea la condiții meteo de viscol și ninsori abundente, trei pluguri intervenind în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a țării, unde rafalele de vânt ating viteza de 80 km/h. Pe mai multe secții de circulație din sud-estul țării s-a redus numărul de trenuri, măsură necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată", se menționează în comunicat.

În prezent, 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relații: București Nord — Constanța, București Obor — Constanța, Constanța — Mangalia, Constanța — Țăndărei, Țăndărei — Fetești, Tulcea — Medgidia și București Nord — Târgoviște.

Pe segmentele de cale ferată București — Lehliu, Urziceni — Slobozia și Videle — Giurgiu acționează plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

"Pasagerii sunt rugați sa plece la drum doar dacă este necesar și, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească. Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație", atrage atenția CFR SA.

În funcție de evoluția vremii, compania anunță că va restricționa circulația trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde zăpada viscolită poate crea probleme în trafic, astfel încât să fie evitată blocarea acestora în zonele cu viscol și ninsori abundente.

"CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță", se precizează în comunicat.

CFR SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.

ORA 9.59 Zeci de trenuri anulate din cauza viscolului și a ninsorilor; 12 pe relația București-Constanța și două pe linia Constanța-Buzău

Zeci de trenuri care circulă pe liniile din sudul țării au fost anulate, duminică, din cauza viscolului și a ninsorilor din sudul și estul țării, informează CFR Călători SA.

Dintre acestea, 12 trenuri erau în circulație pe relația București — Constanța, iar două pe linia Constanța — Buzău.

"Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă pe fondul viscolului și a ninsorilor din sudul și estul țării. În toate unitățile CFR Călători s-au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. Sunt pregătite locomotive de rezervă, sunt suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile sunt verificate înainte de plecarea în fiecare cursă", se spune într-un comunicat al companiei.

Pentru zonele afectate de viscol și ninsori, s-a luat decizia anulării unor garnituri, urmând ca traficul de pasageri sa fie preluat de celelalte trenuri rămase în graficul de circulație. Este vorba despre IR 1581 București Nord (plecare ora 7,31) — Constanța, IR 1580 Constanța (plecare ora 8,40) — București Nord, IR 1582 Constanța (plecare a 13,00) — București Nord, IR 1585 București Nord (plecare ora 14,00) — Constanța, IR 1588 Constanța (plecare ora 18,50) — București Nord, R 8011 București Obor — Fetești este anulat și circulă suplimentar un tren București Obor — Fetești, cu plecare din București Obor la ora 10,00, R 8012 și R 8014 Fetești — București Obor, R 8580 și R 8581 Ciulnița — Slobozia Veche și retur, R 8443 și R 8592 Ciulnița — Călărași Sud și retur, R 8002 și R 8001 București Obor — Constanța și retur, R 9362 Alexandria — Roșiori Nord, R 8201 și R 8202 Buzău — Constanța și retur, R 8653 Medgidia — Tulcea Oraș, R 8654 Tulcea Oraș — Medgidia, R 8121 București Nord — Slobozia Veche și R 8124 Slobozia Veche — București.

De asemenea, trenurile spre și dinspre sudul și estul țării înregistrează întârzieri la sosirea/plecarea din gări.

"Întrucât este o situație în evoluție, sunt posibile și alte modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să acceseze informații legate de situația circulației trenurilor la numerele de telefon de la stațiile CFR, care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro. Informații în timp real despre situația circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web, se mai spune în comunicat.

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și le va acorda asistența necesară.

"Prioritatea noastră este de a lua măsurile necesare pentru ca toți cei care călătoresc cu trenul, în această perioadă, să ajungă în siguranță la destinație", a subliniat compania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » 39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire