Antena Meniu Search
x

4 etape de parcurs pentru amenajarea unei băi

Dintre toate spațiile din casă, baia este cel care poate fi transformat într-un adevărat sanctuar de relaxare, cu puțină creativitate și cu un buget minim.

Etape de parcurs pentru amenajarea unei băi
Cum îţi poţi amenaja corect baia - Pixabay

Dintre toate spațiile din casă, baia este cel care poate fi transformat într-un adevărat sanctuar de relaxare, cu puțină creativitate și cu un buget minim. Intimitatea și confortul acesteia pot fi obținute ținând cont de 4 etape principale, care vor face ca procesul amenajării să fie unul plăcut și rapid.

Chiar dacă nu ești un maestru al designului interior și nu stăpânești foarte bine principiile estetice, vei reuși să creezi baia de vis urmând pașii pe care îi vom descrie în continuare.

Stabilește rigorile care țin de funcționalitate

Primul și poate cel mai important pas în amenajarea băii este stabilirea reperelor de funcționalitate. Fiind un spațiu folosit frecvent, care trebuie să furnizeze confort și intimitate, baia trebuie să integreze toate acele elemente utile. Astfel, în funcție de preferințele personale dar și de configurația încăperii poți opta pentru o cadă generoasă, cu diverse funcții suplimentare sau pentru un duș walk-in ori unul cu cabină, dacă vrei o variantă mai practică.

Pornind de la ideea de funcționalitate poți alege și mobilierul; acesta poate fi unul simplu dacă ești adeptul unui stil de amenajare minimalist sau poate integra diverse componente precum rafturi și sertare numeroase, ideale pentru depozitarea obiectelor personale.

Alege finisajele

Dincolo de rolul practic, baia este un spațiu care ne încântă și prin valoarea sa estetică. Modul în care arată sala de baie ne poate influența starea de spirit, ori de câte ori îi pășim pragul. Așadar, după ce ai stabilit care sunt acele elemente funcționale de care ai nevoie pentru a stabili gradul de confort dorit, este momentul să alegi finisajele și accesoriile ce-ți vor decora baia.

Pornește de la stilul de amenajare dorit și îți alege tipul obiectelor sanitare, pardoseala și mobilierul. Ai grijă ca toate acestea să rezoneze cu personalitatea ta și cu stilul de viață. Ești o persoană cu gusturi foarte sofisticate? Atunci această trăsătură se va reflecta, cu siguranță, în tipul finisajelor alese.

Fixează un buget

Ca orice alt proiect de amenajare sau de renovare și amenajarea băii implică fixarea unui buget în care să te încadrezi. Ține cont de faptul că orice facilitate în plus pe care ți-o dorești pentru confortul tău costă, deci trece pe hârtie tot ceea ce ai stabilit că îți dorești în pașii anteriori.

De asemenea, ține cont de faptul că baia este un spațiu expus constant la umezeală, motiv pentru care recomandarea noastră este să investești în materiale și finisaje de calitate, pentru a rezista în timp. Parchetul rezistent la umezeală, piatra naturală sau plăcile ceramice antideparante pot avea un preț mai ridicat decât finisajele pe care le putem folosi în orice altă cameră din casă. În ceeea ce privește obiectele sanitare, un vas wc din ceramica sau portelan, din gama Afa design reprezintă o investiție calitativă și de durată pentru confortul tău.

Amplasarea obiectelor sanitare

Dacă ar fi să descriem locuința de vis, o baie spațioasă ar face parte, fără doar și poate, din scenariu. Poți avea și tu o baie mare și bine organizată, dacă găsești cea mai potrivită modalitate de a amplasa obiectele sanitare și mobilierul ales.

Încearcă, pe cât posibil, să alegi obiectele sanitare și piesele de mobilier în funcție de spațiul de care dispui; o cadă foarte mare ar putea ocupa prea mult loc într-o baie mică, așa că poți opta în schimb pentru un duș cu cădiță, cu cabină sau unul walk-in.

Amenajarea băii va fi un proces foarte plăcut și rapid dacă ții cont de aceste sfaturi esențiale!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » 4 etape de parcurs pentru amenajarea unei băi