Antena Meniu Search
x

5 remedii pentru barba rară

Studiile recente au demonstrat faptul că barba reprezintă unul dintre accesoriile de succes ale bărbatului modern. Bărbații cu barbă sunt percepuți ca fiind mai îndrăzneți, mai curajoși și entuziaști, percepția generală fiind aceea că reprezintă părinți, soți și angajați mai buni.

Studiile recente au demonstrat faptul că barba reprezintă unul dintre accesoriile de succes ale bărbatului modern. Din punct de vedere psihologic, bărbații cu barbă sunt percepuți ca fiind mai îndrăzneți, mai curajoși, maturi, sinceri și entuziaști, percepția generală fiind aceea că reprezintă părinți, soți și angajați mai buni.

E deci de la sine înțeles că orice bărbat modern își va dori să poarte barbă. Cu toate acestea, nu toți reușesc acest lucru, principalul motiv fiind legat de concentrația de hormoni. În cazul în care te mai lupți încă cu pilozitatea facială, noi avem 5 trucuri care te pot ajuta să devii posesorul unei bărbi mai mândre și mai dese. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Alimentatia sanatoasa

Totul pleacă de la mâncare, par să ne transmită oamenii de știință. Precum în cazul părului de pe cap, și cel facial este influențat de ceea ce pui în farfurie. Se pare că nivelul testosteronului, unul dintre hormonii care influențează creșterea bărbii, poate fi crescut prin intermediul alimentației.

De ce ai nevoie? Conform oamenilor de știință, de alimente bogate în zinc, magneziu și vitamina D. Include astfel în dietă nuci, ouă, cartofi, struguri, carne de vită, suc de portocale, kale și pește. Vei vedea că firele de păr încep să se îndesească văzând cu ochii.

Practicarea sportului

Din nou, îți recomandăm un alt gest care este vital sănătății tale. Cum anume influențează sportul creșterea bărbii? În primul rând, mișcarea fizică e cea mai eficientă metodă de a te elibera de efectele negative ale stresului, care pot cauza, printre altele, și căderea prematură a firelor de păr. Dar sportul mai are și alte efecte pozitive: stimulează circulația, înlesnind astfel transportul nutrienților prin intermediul sângelui la țesuturi și la organe și contribuie la eliminarea toxinelor, inclusiv a celor conținute în foliculul de păr.

Nu trebuie neapărat să mergi la sală să tragi de fiare, dacă acest stil nu te avantajează. Poți merge cu bicileta, poți pleca în drumeții, poți alerga sau pur și simplu te poți plimba. Important este să te miști!

Evitarea obiceiurilor nocive

Am văzut ce trebuie să faci pentru o barbă deasă și sănătoasă, să descoperim acum care sunt acele obiceiuri de care e musai să te ferești.

În primul rând este vorba despre fumat. Am aflat deja că acesta cauzează îmbătrânirea prematură, acum suntem amenințați cu efectele pe care le are asupra creșterii firului de păr. Deși studiile nu au reușit încă să stabilească o legătură exactă între țigări și rărirea bărbii, e clar că aceasta există.

Pe locul doi se află alcoolul. Sunt tot mai multe cercetări care subliniază că abuzul poate provoca o serie de forme de cancer, iar azi ni se spune că din cauza paharelor care ne dau iluzia efervescenței ne putem confrunta și cu căderea părului.

Stilizarea corespunzătoare a bărbii

O barbă de care nu ai grijă așa cum trebuie se va grăbi fără urmă de îndoială să te părăsească. Dacă o lași în plata sorții, așteaptă-te să rămâi curând fără ea.

Barba trebuie aranjată cu produse profesionale. E vital să o piepteni de două ori pe zi, ca să te asiguri că o descurci, că arată mai bine, dar și că răspândești mai ușor uleiurile naturale secretate de piele pe toată lungimea ei. După baie, folosește un pieptene cu dinții rari, care să descâlcească barba.

Unul dintre cele mai bune produse pentru stilizarea bărbii este uleiul. Acesta hidratează firul de păr, îl lasă mai moale și mai ușor de aranjat, dar are efect și în îngrijirea pielii, de care mulți tipi cu barbă uită. Comandă aici ulei pentru barbă și vei vedea că barba ta e mult mai ușor de stilizat. Folosește un produs pe bază de ingrediente naturale (mizează pe uleiuri precum cel de jojoba, argan, caise, migdale), plăcut parfumat cu uleiuri esențiale. E poate un gest mărunt de cochetărie, dar unul care te va face să te simți bine și, în plus, îți va mulțumi și barba, și iubita!

Setarea unei rutine de îngrijire corecte

Nu e suficient să îți aranjezi barba, trebuie să o și îngrijești ca la carte. Curăță și hidratează, iar barba rară va deveni o tristă amintire.

Stiliștii nu îți recomandă să folosești pentru barbă același șampon pe care îl utilizezi pentru păr, deoarece se poate dovedi mult prea agresiv. Mai degrabă apelează la o formulă profesională cu eficiență garantată. Umezește barba, aplică șamponul, masează viguros și apoi asigură-te că îndepărtezi orice urmă de produs, clătind cu spor.

Obișnuiește-te ca de fiecare dată să hidratezi barba ta cu un balsam de calitate. Așa te vei asigura că arată mai bine ca niciodată!

Acestea sunt cele 5 remedii care te vor scăpa de barba rară! Ține cont de recomandările noastre și așa te vei asigura că ești mândrul posesor al unei bărbi de toată frumusețea!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » 5 remedii pentru barba rară