Antena Meniu Search
x

Curs valutar

9 octombrie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului

Prezentul este, poate, cel mai important, dar una dintre cele mai importante idei din viaţă este să nu ne uităm trecutul aşa că vă invităm să aflaţi ce evenimente deosebite s-au petrecut pe 9 octombrie de-a lungul timpului.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 09:08

Pe 9 octombrie 1967, în Bolivia, a fost executat revoluţionarul argentinian Che Guevara Pe 9 octombrie 1967, în Bolivia, a fost executat revoluţionarul argentinian Che Guevara - Profimedia

Indiferent că vorbim despre evenimente istorice, evenimente deosebite, naşteri sau decese, trebuie spus că fiecare dată din calendar punctează automat la fiecare dintre capitolele menţionate.

Iar ziua de 9 octombrie nu face discordantă, astfel că noi vă invităm să parcurgeţi mai jos, pe repede-înainte, câteva dintre cele mai importante evenimente care s-au petrecut de-a lungul timpului la data menţionată.

Evenimente petrecute pe 9 octombrie

Articolul continuă după reclamă

Pe 9 octombrie 1760, în Războiul de Şapte Ani, trupele ruseşti invadează Berlinul. De asemenea, pe 9 octombrie 1806, Prusia începe Războiul celei de-a Patra Coaliții împotriva Franței. Nu în ultimul rând, pe 9 octombrie 1915, în timpul Primului Război Mondial, trupele germane şi austriece invadează oraşul Belgrad.

Mai spre zilele noastre, pe 9 octombrie 1967, revoluţionarul argentinian Che Guevara este executat în Bolivia, la o zi după ce a fost prins, iar pe 9 octombrie 1970, la Bucureşti, este inaugurată "Uzina de cinescoape", în zona industrială Pipera.

Naşteri petrecute pe 9 octombrie

Numeroase capete încoronate s-au născut pe 9 octombrie. Dintre acestea amintim pe Regele Denis al Portugaliei, născut pe 9 octombrie 1261, şi pe regele Carol al X-lea al Franței, născut pe 9 octombrie 1757.

De asemenea, pe 9 octombrie s-au născut Hermann Emil Fischer (1852), chimist german, laureat al Premiului Nobel, John Lennon (1940), compositor şi solist britanic, sau actorii americani Tony Shalhoub (1953) şi Scott Bakula (1954).

Decese petrecute pe 9 octombrie 

Din păcate, pe 9 octombrie şi-au găsit sfârşitul Papa Clement al II-lea (1047), Elisabeta de Bavaria, regină a Germaniei, 1273, Alexandru I al Iugoslaviei, rege al Iugoslaviei, 1934, sau Papa Pius al XII-lea, 1958. 

România i-a pierdut, într-o zi de 9 octombrie, pe Gheorghe Cantacuzino, general și politician român de extremă dreaptă, decedat la 1937, sau pe Gheorghe Mironescu, politician român, președinte al Consiliului de Miniștri al României, decedat la 1949.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri sociale » 9 octombrie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului