Antena Meniu Search
x

A ajuns in clasa a sasea, dar nu stie sa scrie si sa citeasca

E in clasa a sasea, dar nu stie sa scrie sau sa citeasca. E povestea unei adolescente din Dambovita cu probleme grave de vedere. Desi e analfabeta, prinde aripi doar pe hartie.

Vezi și

In loc sa o ajute, profesorii inchid si ei ochii si o trec, fara rost, prin scoala. Sa-i spunem Maria. Are 14 ani si viseaza la o viata normala.

Cumva, a ajuns in clasa a sasea. Anul trecut, a ramas repetenta. Culmea, nu pentru ca nu stie alfabetul, ci din cauza absentelor.

“E un copil care poate sa citeasca, poate sa scrie, ca un copil normal. Aproape ca un copil normal. Are niste mici probleme de vedere”, spune diriginta fetei.

Eleva nu vede mai deloc. Are probleme grave inca de la nastere, iar profesorii au inchis si ei ochii si au mers mai departe. Asa se face ca Maria nu stie, nici dupa sase ani pe bancile scolii, sa scrie sau sa citeasca.

Doctorul le-a spus parintilor ca, la 30 de ani, Maria nu va mai vedea deloc. Ar fi trebuit sa mearga la scoala speciala din Gaesti, la 50 de kilometri distanta. 

“Poate pe undeva se impunea si o scoala speciala. Dar v-am spus, nu putem lasa 30 de copii in urma pentru unul singur”, a precizat directorul scolii, Ion Lovisteanu.

Dar, oficial, pe hartie, Maria e un copil perfect integrat. O cifra in statisticile Ministerului Educatiei care arata ca scoala romaneasca e una de succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » A ajuns in clasa a sasea, dar nu stie sa scrie si sa citeasca