Antena Meniu Search
x

Video Carantina i-a speriat pe unii turiști încât au renunțat la ultimele zile de vacanţă ca să se întoarcă acasă

Ultimul weekend înaintea unor noi restricţii îi prinde pe mulţi români departe de casă, la munte. Multora însă le-a dispărut rapid entuziasmul şi speriaţi şi-au scurtat vacanţa. Alţii, se bucură în continuare de fiecare moment de relaxare.

de Redactia Observator

la 08.11.2020, 01:59

Vezi și
  • Rezervările pentru vacanţa de 1 Decembrie sunt momentan sub semnul întrebării

Vestea unei altei carantine a prins mulţi români în vacanţă. Deşi restricţiile vor fi de noapte, mulţi au făcut deja cale întoarsă. Breb, cea mai căutată destinație turistică din Maramureş, se goleşte deja.

Cezar Daminescu: In urma cu o saptamana am ajuns in Maramures. In acest moment, vrem sa plecam din Maramures, dar nu stim exact ce se intampla cu restrictiile.

Alina Daminescu: Sa vedem daca putem sa ajungem cu bine acasa pt ca am inteles ca vor fi niste restrictii destul de dure. Nu stim exact la ce ora vom ajunge acasa.

Îi aşteaptă un drum de 600 de kilometri până la Bucureşti, aşa că e mai bine să plece din timp, mai ales că îi va prinde noaptea.

Gazda: V-am pregătit pentru drum, că e lung drumul până la Bucureşti, cozonac, plăcintă tradiţională a zonei făcută de maică-mea, afinată, palincă.

Altădată pline în noiembrie, pensiunile maramureşene numără acum locurile goale.

Maria Marinca, proprietar: Trebuia sa ne mai vina de la Timisoara si m-au sunat si or zis ca nu mai vin acuma din cauza restrictiilor.

Până şi rezervările pentru vacanţa de 1 Decembrie sunt momentan sub semnul întrebării.

Maria Marinca, proprietar: Nu stiu daca o sa mai vina si de 1 Decembrie, totul avem rezervat atuncea, acuma nu stim, vedem.

La Băile Felix, turiştii se bucură de fiecare clipă de relaxare.

Turist: Profitam de vremea frumoasa in primul rand si cat mai putem iesi din casa ca nu stim ce va fi saptamana viitoare.

Hotelurile din Băile Felix sunt ocupate în proporţie de 65% acum. Stațiunea e deschisă tot timpul anului, chiar dacă din luna martie piscinele interioare sunt închise.

Dumitru Fechete, director complex hotelier: Temperatura apei este undeva la 37-38 grade, e placut in apa. Efectul maxim e cand ninge afara, sa stai in bazin in aer liber.

Sunt şi turişti care au vrut să stea departe de aglomeraţie şi să nu aibă grija măştii. Pe crestele munţilor unde noţiunea de "virus" e întâlnită sub altă formă.

Diana Speretoiu, reporter Observator: În localitatea Baia de Fier, sunt cele mai multe trasee de via ferrata şi unele dintre cele mai spectaculoase din ţară. Ultimele două au fost amenajate chiar în ultimele luni de pandemie şi sunt denumite sugestiv: Virus şi Antivirus.

Gabriel Dan Chiriac, director club montan: Cu speranţa că o să ne aducă şi nouă antivirusul cineva. Sunt 13 trasee pe care pandemia n-a reuşit să le sperie şi să le închidă. Am avut un sezon extraordinar de plin.

Zeci de căţărători au pornit pe traseele de via ferrata. Toamna a creat decorul ideal pentru fotografii care să impresioneze pe reţelele sociale.

Nu se cere taxă pentru trasee. Cei care nu au echipament de protecţie şi vor să închirieze, trebuie să plătească 50 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Carantina i-a speriat pe unii turiști încât au renunțat la ultimele zile de vacanţă ca să se întoarcă acasă