Antena Meniu Search
x

La nunta din Neamț, terasa s-a prăbușit în timp ce nuntașii se uitau la finala Cupei Mondiale

Terasa unei pensiuni din Staţiunea Durău din Neamț s-a prăbuşit cu tot cu invitaţii la nuntă. 18 oameni au fost răniţi după ce au căzut de la aproape trei metri înălţime, în timpul petrecerii.

Vezi și

Terasa unei pensiuni din Staţiunea Durău din Neamț s-a prăbuşit cu tot cu invitaţii la nuntă. 18 oameni au fost răniţi după ce au căzut de la aproape trei metri înălţime, în timpul petrecerii. Pentru salvarea lor, s-a activat planul roşu, şi zeci de echipaje din şase judeţe au fost alarmate.

Aproape 300 de oameni erau la nunta organizată la o pensiune din staţiunea Durău, când s-a declanşat haosul. 40 dintre nuntaşi urmăreau finala Campionatului Mondial de Fotbal, pe terasa vilei.

O construcţie din beton care fusese extinsă în urmă cu mai puţin de trei ani cu încă o porţiune din lemn. La un moment dat, balustrada acesteia s-ar fi rupt, iar terasa s-a prăbuşit, de la aproape trei metri înălţime, cu tot cu oameni.

Dragomir Petrescu, patron pensiune: "Presupun că din cauza meciului de afară s-a aglomerat puţin acolo, porţiunea aceea. Nu pot să-mi dau seama."

18 oameni au fost răniţi. Primul apel la 112 s-a înregistrat la ora 19:53. Şapte minute mai târziu, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Alături de salvatorii din Neamţ, şi alte forţe de intervenţie din Bacău, Iaşi, Suceava, Botoşani şi Harghita au fost alarmate. Mai puţin salvamontiştii din Neamţ, care ar fi putut ajunge primii la victime. Aceştia susţin că erau la aproximativ 400 de metri de pensiune şi ar fi putut ajunge acolo în doar trei minute.

Martorii spun că s-a pierut timp preţios. Potrivit acestora, primul echipaj de salvatori a ajuns în aproximativ 50 de minute. 

Raul Papalicef, Sef Serviciu Salvamont Neamt: "Noi nu am fost direct alarmaţi, probabil că nu facem parte din sistemul de alarmare pentru planul roşu. Am aflat întâmplător, ne-am deplasat acolo. De fapt, am vorbit cu comandantul ISU, l-am întrebat dacă are nevoie de sprijinul nostru, răspunsul a fost afirmativ."

Salvamontiştii spun că aveau aparatură medicală, tărgi pentru imobilizarea victimelor cu fracturi, dar şi şase maşini de intervenţie.

În cele din urmă, 15 victime au fost duse la spitalul din Târgu Mureş. Trei dintre acestea sunt în stare gravă, cu fracturi la coloana vertebrală. 

Szederjesi Janos, director medical - Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: "Nouă femei, şase bărbaţi, dintre care doi au fost deja externaţi la domiciliu în cursul nopţii, iar dintre ceilalţi pacienţi, şapte au fost sau urmează să fie trimişi, tot aşa, la domiciliu."

Patronul pensiunii, care este şi unul dintre naşii mirilor, spune că nu-i lipsea nicio autorizaţie. A fost deschisă însă o anchetă, pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » La nunta din Neamț, terasa s-a prăbușit în timp ce nuntașii se uitau la finala Cupei Mondiale