Antena Meniu Search
x

A inceput Postul Pastelui: de azi, se taie din meniu carnea, laptele si ouale

De azi, crestinii cu frica de Dumnezeu trebuie sa taie din meniu carnea, laptele si ouale. Vor fi sapte saptamani grele pentru credinciosi. Ca sa treaca mai usor peste aceasta perioada, au intins mese imbelsugate ieri. De Lasata Secului insa, romanii n-au stat doar cu gandul la mancare. Si-au amintit si de datinile mostenite din strabuni.

Vezi și
Cu mingi de foc si strigate puternice. Asa au intampinat gorjenii Postul Mare.

Altii au aprins un foc mare si s-au adunat in jurul lui. Cei mai curajosi au sarit prin flacari, iar drept recompensa au primit de la gospodine gogosi, colacei sau oua fierte.

Mingi de foc au fost invartite deasupra capului si de bucuresteni.

Si credinciosii din Caras Severin le-au pus gand rau spiritelor malefice ieri. Ca sa le alunge din casele lor oamenii s-au deghizat in fapturi infioratoare si au iesit la hora.

Iar cei care nu au alungat spiritele rele si-au alungat poftele. Au mancat carne, lactate si oua cat pentru sapte saptamani, cat va tine postul.

Dupa ultima masa cu bucate de dulce, gospodinele s-au apucat sa prepare bucatele de post. “Facem o ciorba de cartofi cu zeama de varza, sarmalute de post cu orez, cu granule de soia in loc de carne si cu prune, iar la felul trei facem snitele de soia cu cartofi nature”, a spus o gospodina.

Postul Mare se termina pe 5 mai.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » A inceput Postul Pastelui: de azi, se taie din meniu carnea, laptele si ouale