A inceput Postul Pastelui: de azi, se taie din meniu carnea, laptele si ouale
De azi, crestinii cu frica de Dumnezeu trebuie sa taie din meniu carnea, laptele si ouale. Vor fi sapte saptamani grele pentru credinciosi. Ca sa treaca mai usor peste aceasta perioada, au intins mese imbelsugate ieri. De Lasata Secului insa, romanii n-au stat doar cu gandul la mancare. Si-au amintit si de datinile mostenite din strabuni.
Altii au aprins un foc mare si s-au adunat in jurul lui. Cei mai curajosi au sarit prin flacari, iar drept recompensa au primit de la gospodine gogosi, colacei sau oua fierte.
Mingi de foc au fost invartite deasupra capului si de bucuresteni.
Si credinciosii din Caras Severin le-au pus gand rau spiritelor malefice ieri. Ca sa le alunge din casele lor oamenii s-au deghizat in fapturi infioratoare si au iesit la hora.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Iar cei care nu au alungat spiritele rele si-au alungat poftele. Au mancat carne, lactate si oua cat pentru sapte saptamani, cat va tine postul.
Dupa ultima masa cu bucate de dulce, gospodinele s-au apucat sa prepare bucatele de post. “Facem o ciorba de cartofi cu zeama de varza, sarmalute de post cu orez, cu granule de soia in loc de carne si cu prune, iar la felul trei facem snitele de soia cu cartofi nature”, a spus o gospodina.
Postul Mare se termina pe 5 mai.
Înapoi la Homepage
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰