Antena Meniu Search
x

Video A început sezonul distracţiilor de iarnă. Plimbări cu sănii trase de câini la Harghita, turiști pe pârtiile de schi din Azuga

Iarna se instalează treptat în toată ţara, iar sfârşitul de săptămână a fost prilej pentru distracţiile specifice acestui anotimp. În Harghita, oamenii s-au bucurat de prima ieşire pe zăpadă cu săniile trase de câini. Iar la Azuga, turiştii au umplut pârtiile de schi.

de Redactia Observator

la 14.12.2020, 10:41

A început sezonul distracţiilor de iarnă. Plimbări cu sănii trase de câini la Harghita, turiști pe pârtiile de schi din Azuga Vezi și
  • În Harghita sunt zeci de crescători de câini din rasa Husky şi anual se organizează curse cu sănii trase de câini.
  • La Azuga, însă, vremea bună din acest weekend i-a făcut pe turişti să umple pârtiile.

A nins în munţii Harghitei, iar stratul de zăpadă de 20 de centimetri a fost numai bun pentru o cursă cu sania trasă de câini. A fost prima ieşire pe piste din această iarnă pentru iubitorii acestui sport. Iar patrupedele abia aşteptau.

Parajdi Zoltan, proprietar de câini: ”N-am mai rezistat, văzând dimineaţă că e alb aici, sus, imediat am pus câinii, săniile, şi-am plecat la drum”.

22 de câini din rasa Husky au participat la primul antrenament din această iarnă şi au tras sania prin rotaţie.

Parajdi Zoltan, proprietar de câini: ”Ei sunt liderii atelajului, adică, cum ar veni, motorul, pentru că ei conduc pe restul. Ei sunt cei care mă ascultă cel mai bine, cu stânga, dreapta, înainte”.

Dar şi printre cei mai tineri membri ai atelajului se află potenţiali lideri: o căţeluşă de un an şi jumătate din rasa Husky de Alaska.

Parajdi Zoltan, proprietar de câini: ”Eu sper că după sezonul ăsta, deja la sfârşitul sezonului, să-l pun în faţă şi să-l învăţ ca lider”.

Ferenc Lehel, amator: ”De fiecare dată venim cu emoţii prima dată. Şi câinii şi noi”.

În Harghita sunt zeci de crescători de câini din rasa Husky şi anual se organizează curse cu sănii trase de câini.

Turiștii au umplut pârtiile de schi de la munte

La Azuga, însă, vremea bună din acest weekend i-a făcut pe turişti să umple pârtiile. Iar începătorii trebuie să ştie că monitorii de schi sunt pregătiţi să îi iniţieze.

Andrei Pintenaru, monitor de schi: ”Monitorii sunt pregătiţi să preia orice oră, turiştii nu au încetat să apară. Este foarte important că respectă distanţarea socială, se respectă şi la teleschi”.

O oră cu un monitor de schi costă o sută de lei şi pentru mai multe ore pot fi acordate reduceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul distracţiilor de iarnă. Plimbări cu sănii trase de câini la Harghita, turiști pe pârtiile de schi din Azuga