Antena Meniu Search
x

A început vânătoarea porcului de Crăciun

Direct din poarta producătorului sau din târguri, românii au început să cumpere porci pentru ca de sărbători să aibă pe mese toate bunătăţile tradiţionale.

Vezi și

Direct din poarta producătorului sau din târguri, românii au început să cumpere porci pentru ca de sărbători să aibă pe mese toate bunătăţile tradiţionale.

Sunt sate întregi unde în aceste zile este forfotă mare, mai ceva ca la piaţă. O echipă a Observator a testat preţurile şi a negociat cu vânzătorii.

În Călugăreni, aproape pe fiecare poartă este atârnat cel puţin un anunţ. intra cartonPreţul porneşte de la 8 lei pe kilogram şi ajunge ajunge până la 12 lei. Nea Gălbează ne primeşte în curte să ne arate mândru trofeul de anul ăsta.

Are în jur de 280 de kilograme, iar fermierul s-a chinuit să o crească aşa în 2 ani. O va tăia chiar pentru el de Crăciun.

L-am întâlnit la poartă şi pe nea Vieru, cu jumătate de porc atârnat de un par. Noi, trecători pofticioşi ne oprim din drum cu un singur scop. Ceva mai încolo, în sat este zi de târg. Guiţatul porcilor, gata de tăiere, răsună de departe. Preţuri sunt pentru toate buzunarele. În pieţe, un kilogram de carne de porc se vinde de la 6 lei la maximum 10 lei. Sezonul este însă abia la început. Aşa că, până la Crăciun ar putea să mai scadă.

Maine, in piata de la Calugareni, vor fi zeci de producatori care vand porci. A inceput sezonul, iar multi isi cumpara de pe acum porcul pentru sarbatori de la tarani pentru a fi siguri ca mai prind. In plus, acum preturile sunt mai mici decat pe ultima suta de metri. Exista si posibilitate ca cei de opras sa isi cumpere porci de la tarani, iar producatorii sa le faca toate preparatele de Craciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » A început vânătoarea porcului de Crăciun