Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A murit preotul care a deschis prima biserică ortodoxă privată din Iaşi

A murit preotul care a deschis prima biserică ortodoxă privată din Iaşi. Era unul dintre cei mai iubiţi duhivnici din Copou şi a fost găsit fără suflare pe toaletă, de soţia lui.

de Cosmin Stăniloiu

la 28.05.2019 , 14:10

A murit preotul care a deschis prima biserică ortodoxă privată din Iaşi. Era unul dintre cei mai iubiţi duhivnici din Copou şi a fost găsit fără suflare pe toaletă, de soţia lui.

Gheorghe Bistriceanu avea 87 de ani şi a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi preoţi ortodocşi din Iaşi. În 2002 a ieşit la pensie şi, pentru că oamenii doreau să-i mai asculte slujbele şi predicile, să-i urmeze sfaturile şi să-l audă cum le oferă tuturor pilde creştine, a decis să îşi facă acasă o biserică privată.

Astfel, a fost construită în casa preotului o încăpere care avea tot ce are o biserică, inclusiv un mic altar, iar în partea dinspre stradă a fost montat un panou uriaş de geamuri pe cre au fost pictate scene biblice, scrie bzi.ro. Practic, preotul Bistriceanu şi-a făcut biserica proprie acasă şi sursa citată mai scrie că peste 100 de oameni veneau la el săptămânal şi mai ales la marile praznice bisericeşti.

Articolul continuă după reclamă

Duminică, părintele s-a urcat la ceruri. A fost găsit fără viaţă chiar de soţia lui, în baie, pe vasul de toaletă. Femeia a sunat imediat la 112, dar echipajul medical ajuns de urgenţă acolo nu a mai putut face nimic pentru preot, consemnând decesul acestuia. 

"Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a fost găsit decedat, pe vasul de toaletă din locuinţă. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa şi se fac cercetări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.   

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » A murit preotul care a deschis prima biserică ortodoxă privată din Iaşi