Antena Meniu Search
x

A treia zi de luni a anului este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an

A treia zi de luni a anului este considerată a fi cea mai deprimantă zi, potrivit consilierilor lifestyle britanici. În 2018, aceasta este luni, 15 ianuarie.

Vezi și

Astăzi este cea mai deprimantă zi din an. De asta e sigur un psiholog din Marea Britanie care după 13 ani de calcule matematice a decretat că a treia zi de luni de la începutul fiecărui an, este Blue Monday, adică Lunea tristă.

A treia zi de luni a anului este considerată a fi cea mai deprimantă zi, potrivit consilierilor lifestyle britanici. În 2018, aceasta este luni, 15 ianuarie. Acestei date i-au fost atribuite mai multe conotaţii negative sociale: schimbarea vremii, ghinion în afaceri, despărţiri amoroase.

Teoria despre „Blue Monday" a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni. În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul abuziv de alcool şi de ciocolată din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion.

În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A treia zi de luni a anului este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an