Antena Meniu Search
x

Abandonat la naștere, adoptat în spital

I-a ars focul în inimă când l-au văzut pe Ştefănel. Şi, chiar dacă sunt pompieri, n-au reuşit să stingă pasiunea pentru băieţel.

Vezi și

 I-a ars focul în inimă când l-au văzut pe Ştefănel. Şi, chiar dacă sunt pompieri, n-au reuşit să stingă pasiunea pentru băieţel.

L-au adoptat din spital, după ce mama biologică l-a abandonat la naştere. Un cuplu de pompieri a făcut un control de rutină la Pediatrie. Au semnat procesul verbal de inspecţie, dar şi actele prin care l-au adoptat pe Ştefănel.

Două mâini mici se ridică în aer - una spre mama, una spre tata. Ştefan ştie că e un copil iubit. Dar tabloul lor de familie nu a fost dintotdeauna aşa. Acum trei ani, Irina şi Cătălin erau singuri. Îşi doreau cu ardoare un copil, care întârzia să apară.

Irina e pompier. Şi face, periodic, controale ISU la Spitalul Judeţean Neamţ. Acolo, la Pediatrie, i-a venit prima oară ideea să adopte. Dintre zecile de copii abandonaţi acolo, destinul i l-a adus pe Ştefănel.

Visează să se facă pompier, la fel ca părinţii lui. Râde, se joacă, iubeşte, e fericit. Sunt drepturi de care alţi 60.000 de copii, abandonaţi de părinţii lor, nu se pot bucura. Ei încă mai aşteaptă ca cineva să îi ia acasă.

Pe drumul adopţiei au pornit, deocamdată, 1.400 de familii. Vor aştepta, în medie, doi ani, până să devină părinţi în acte. E o cale grea, dar nu imposibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Abandonat la naștere, adoptat în spital