Antena Meniu Search
x

Accidentul de lângă Predeal e al 30-lea din ultimele 18 luni în care au fost implicate MICROBUZE ŞI AUTOCARE. ZECE MORŢI şi peste o sută de răniţi, bilanţul victimelor

Un autocar cu 37 de persoane s-a răsturnat la ieşirea din Predeal, către Pârâul Rece. 16 de pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două dintre victime au fost încarcerate mai multe ore. Accidentul e cel de-al 30-lea în care microbuze sau autocare sunt implicate, în ultimele 18 luni. Au murit 10 oameni, iar alţi peste 100 au fost răniţi în acest interval.

Un autocar cu 37 de persoane s-a răsturnat la ieşirea din Predeal, către Pârâul Rece. 16 de pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două dintre victime au fost încarcerate mai multe ore. Accidentul e cel de-al 30-lea în care microbuze sau autocare sunt implicate, în ultimele 18 luni. Au murit 10 oameni, iar alţi peste 100 au fost răniţi în acest interval.

Iată cronologia neagră a accidentelor:

23 mai 2017 — Mai multe persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe A1 între două microbuze și un autoturism, în zona localității Topolovăț, fiind activat parțial planul roșu de intervenție, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una de descarcerare grea, două autospeciale pentru victime multiple, un spital mobil, trei ambulanțe SMURD și două echipaje de la Ambulanță. Au fost alertate și spitalele din zonă care dispun de unități de primiri urgențe.

20 mai 2017 — Șoferul unui autoturism implicat într-un accident rutier produs la Cernica, județul Ilfov, a murit, alte șapte persoane au fost rănite, dintre care doi copii, unul de opt ani și unul de opt luni, au anunțat oficiali ai ISU București-Ilfov. Șoferul autoturismului a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un microbuz.

Pe acelaşi subiect

16 mai 2017 — Un microbuz care circula pe autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, județul Alba, și transporta 20 de copii s-a răsturnat într-un șanț, unul dintre minori suferind escoriații, iar conducătorul auto a decedat din cauza unui infarct.

27 aprilie 2017 — Trei persoane, printre care un copil de cinci ani, au fost rănite în urma unui accident rutier produs pe DN 17, în localitatea Cristeștii Ciceului din județul Bistrița-Năsăud, între un microbuz și o autoutilitară, cauza fiind oboseala acumulată la volan.

7 aprilie 2017 — Un elev a fost grav rănit și alți cinci au suferit răni ușoare în urma unui accident rutier produs la Izimșa (comuna Obârșia de Câmp), între un microbuz cu elevi și un automobil, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

4 aprilie 2017 — Doi cetățeni bulgari dintr-un microbuz implicat într-un accident rutier, produs pe DN 6, în comuna Dăneasa, județul Olt, au fost răniți ușor și asistați la fața locului de echipaje medicale ale SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță.

21 martie 2017 — Două persoane au decedat, iar alte șapte au fost rănite în urma impactului dintre un microbuz și un autocamion, accidentul având loc pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești.

20 martie 2017 — Un microbuz care transporta elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat în localitatea Cristur pe șoseaua care face legătura între municipiile Deva și Hunedoara. În microbuz se aflau 18 copii, dintre care nouă au fost transportați inițial la spitalele din Deva și Hunedoara pentru investigații medicale. Ulterior, alți patru copii au fost duși de părinți la spital pentru un consult de specialitate. Un alt accident a avut loc la ieșirea din localitatea Ciorogârla către Capitală, fiind implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz. Șapte persoane rănite în accident au fost transportate la spital, acestea fiind conștiente.

3 februarie 2017 — Un accident rutier soldat cu 16 răniți, dintre care cinci răniți grav, a avut loc pe DN 1C Cluj-Napoca — Gherla, în zona localității clujene Răscruci. Un microbuz a intrat în coliziune cu un tir ce venea din sens opus, în momentul în care acesta din urmă vira pe o stradă laterală. Răniții au fost transportați la spital cu suspiciuni de fracturi și contuzii.

15 ianuarie 2017 — O persoană a murit și mai multe au fost rănite într-un accident produs în localitatea Pipirig din județul Neamț. O autoutilitară a intrat pe contrasens și a lovit frontal un microbuz de pasageri, în urma căruia o femeie a decedat și mai multe persoane au fost rănite. Autoritățile au declanșat Codul Roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise 4 ambulanțe și două autospeciale SMURD.

23 decembrie 2016 — Un grav accident rutier soldat cu doi morți și 12 răniți a avut loc pe DN6 în localitatea Butoiești din județul Mehedinți. Două microbuze pline cu pasageri, care veneau din sensuri opuse, s-au ciocnit violent. Potrivit primelor informații se pare că unul dintre șoferi, care se întorcea din Italia, ar fi adormit la volan.

13 decembrie 2016 — Un microbuz școlar în care se aflau 15 elevi s-a răsturnat în comuna Voineasa, trei dintre aceștia fiind transportați cu ambulanțele la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt. A fost activat planul roșu de intervenție, la Voineasa deplasându-se patru echipaje SMURD, patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și o autospecială pentru victime multiple.

25 noiembrie 2016 — Două autobuze cu navetiști au fost implicate într-un accident rutier produs în municipiul Pitești, autoritățile punând în aplicare planul roșu de intervenție. În accidentul produs pe strada Smeurei au fost implicate două autobuze care transportau muncitori de la uzina Dacia.

20 octombrie 2016 —Nouă persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc la pe DN 7, pe raza localității Orăștie, după ce un microbuz care transporta călători a fost lovit de un autoturism.

20 septembrie 2016 — Trei pasageri, dintre care doi minori, au fost răniți, în urma unui accident care a avut loc pe raza localității prahovene Dumbrăvești. Accidentul a avut loc într-o curbă, microbuzul fiind lovit în partea din spate de un autoturism care venea din sens opus.

2 septembrie 2016 —13 persoane au fost rănite într-un grav acccident rutier produs în localitatea Vulturești, județul Argeș. Au fost implicate două autobuze care transportau 80 de angajați ai societății Automobile Dacia. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 

6 august 2016 —Un accident rutier soldat cu 20 răniți, între care 18 fotbaliști, a avut loc pe DN 7, pe raza comunei Vețel din județul Hunedoara. Cei 14 tineri fotbaliști de la o echipă din comuna hunedoreană Certej, se aflau în microbuzul care a fost lovit de o dubița de marfă.

30 iulie 2016 —Nouă persoane au fost rănite într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 7 în apropiere de localitatea Mintia, din județul Hunedoara, după ce microbuzul în care se aflau a acroșat o combină agricolă parcată pe marginea drumului. Persoanele din microbuz munceau în Germania și se îndreptau spre casă, ele fiind din județele Ilfov, Bacău și municipiul București.

23 iulie 2016 —Doi oameni au murit și nouă au fost răniți în urma unui accident rutier produs în orașul Mioveni din județul Argeș, în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un microbuz care circula regulamentar. Șoferul autoturismului și un minor de 17 ani, pasager pe locul din dreapta, au murit pe loc, iar alte nouă persoane una aflată în autoturism și opt pasageri din microbuz — au fost rănite, fiind transportate cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

5 iulie 2016 — Un grav accident de circulație, în care au fost implicate un microbuz și o autoutilitară, s-a produs pe DN1H Zalău — Șimleu Silvaniei, la ieșirea din localitatea Vârșolt spre Hereclean. 13 persoane au fost rănite, dintre care patru grav, după ce o autoutilitară a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că șoferul autoutilitarei, într-o curbă la dreapta, din cauza neatenției, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu microbuzul.

7 iunie 2016 —Un grav accident rutier a avut loc, după ce șoferul unui microbuz al Jandarmeriei a întors mașina pe DN 3 peste linia dublă continuă, între Constanța și Valu lui Traian, și a fost izbit în plin de un autoturism BMW, care se deplasa regulamentar pe sensul său de mers. Șapte dintre cele nouă victime au fost transportate la spital, iar două persoane au refuzat transportul.

3 iunie 2016 —Cel puțin zece persoane au fost rănite pe DN 68 A, la granița județelor Hunedoara și Caraș-Severin, pe raza localității Zeicani, după ce un microbuz de călători a intrat în coliziune cu un autocamion TIR.

13 mai 2016 —O persoană a murit și alte șapte au fost rănite, într-un accident pe DN 17, la intrarea în municipiul Bistrița, după ce un tir a lovit un microbuz, iar acesta din urmă a lovit alte două autoturisme aflate în fața sa.

13 aprilie 2016 —Opt persoane au fost rănite, dintre care cinci copii, în urma unui accident în care un microbuz s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe autostrada A1, pe sensul de mers Pitești-București, la km 24.

4 aprilie 2016 —Zece persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava, după ce un microbuz de transport persoane s-a răsturnat pe DJ 209D, pe raza comunei Șerbăuți, după ce a lovit un mal de pământ. 

24 martie 2016 —Șase persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 32 și 56 de ani din localitatea Drăgănești, județul Teleorman, au ajuns la Spitalul Municipal din Capitală, cu vătămări corporale și atacuri de panică, după ce semiremorca unui camion a intrat în microbuzul care îi transporta la serviciu, în București. 

17 martie 2016 —Un accident rutier s-a produs în localitatea Blăgești, în apropiere de municipiul Pașcani din județul Iași. Un autocar cu 14 persoane, care circula pe ruta Iași-Paris, s-a răsturnat, șapte persoane fiind rănite, între care doi cetățeni francezi, restul fiind din Republica Moldova. 

22 februarie 2016 —Un accident rutier s-a produs în zona centrală a municipiului Constanța, la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu Ștefan Mihăileanu, în urma nerespectării indicatorului rutier STOP. În accident a fost implicat un microbuz școlar, în care se aflau opt copii. Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, au fost răniți doi adulți, iar cinci copii s-au ales cu traumatisme minore. 

1 februarie 2016 —Trei elevi au fost răniți, după ce microbuzul școlar în care se aflau a intrat în coliziune cu un autobuz. Accidentul s-a produs în județul Cluj. În microbuzul școlar se aflau cinci elevi.

10 ianuarie 2016 —Un bărbat de 26 de ani a murit și alte trei persoane, între care un băiat de 13 ani, au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Bulevardul Dorobanților din Brăila, iar o țeavă din gardul refugiului a pătruns în vehicul. Bărbatul de 26 de ani, care se afla pe un scaun din spatele șoferului, a fost străpuns de țeavă și a murit pe loc. Microbuzul implicat în accident efectua curse de transport pasageri de la Aeroportul Otopeni la Galați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Accidentul de lângă Predeal e al 30-lea din ultimele 18 luni în care au fost implicate MICROBUZE ŞI AUTOCARE. ZECE MORŢI şi peste o sută de răniţi, bilanţul victimelor