Antena Meniu Search
x

Acneea lasă urme pe chip și suflet. Un sfert din populația planetei suferă de această afecțiune

Nouă din zece adolescenţi suferă de acnee, iar mulţi nu se vindecă nici la maturitate. E o afecţiune care lasă urme adânci nu doar pe piele, ci şi în psihic. Acneea poate duce la depresie şi anxietate.

Vezi și

Nouă din zece adolescenţi suferă de acnee, iar mulţi nu se vindecă nici la maturitate. E o afecţiune care lasă urme adânci nu doar pe piele, ci şi în psihic. Acneea poate duce la depresie şi anxietate.

-Mă gândeam că toţi cei din jur o să mă judece sau.. o luam ca pe un handicap. 

Timp de 18 ani, Adriana s-a luptat cu acneea şi mai apoi cu urmele lăsate de această afecţiune. A încercat nenumărate creme sau tratamente. Nimic, însă, nu a funcţionat.

-Toţi promiteau. Într-adevăr se mai duce din intensitate, dar rămân urmele. A fost destul de dificil. Psihic mai mult. Te afectează şi emoţional. Ai impresia că toată lumea se uită al tine şi te judecă. Destul de dificil.

Pe acelaşi subiect

Cu emoţii în glas povesteşte că, timp de 10 ani, nu a existat zi în care să nu îşi ascundă problema în spatele unei măşti. Machiajul era nelipsit. Iar încrederea ei, tot mai scăzută. După ani de aşteptare, Adriana a încercat un tratament revoluţionar, bazat pe radiofrecvenţa fracţionată. 

-După prima şedinţă a fost... woww. Toată lumea spunea că pielea e mai luminoasă şi nici cicatricile nu se vedeau aşa. Îţi dă mai multă încredere în mine. Te uiţi în oglindă şi vezi că se poate.

Acum, Adriana, este la a treia şedinţă. 

-Pur şi simplu se aplică flash-uri de radiofrecvenţă pe toată suprafaţa pielii, asta în funcţie de adâncimea problemelor.

Acneea afectează un sfert din populaţia planetei. Nouă din zece adolescenţi se confruntă cu această problemă. Iar cinci din 10 femei nu scapă de acnee nici la maturitate. 

Specialiştii recomandă în jur de patru şedinţe de tratament. Fiecare intervenţie costă 900 de lei, iar rezultatele se văd de la prima şedinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Acneea lasă urme pe chip și suflet. Un sfert din populația planetei suferă de această afecțiune