Antena Meniu Search
x

Activităţi de 1 iunie 2024 pentru părinţi şi copii. Cum puteti sărbători Ziua Copilului

Când eram copii, visam la o lume mai bună. Acum, avem puterea să o construim pentru copiii noştri. Nu trebuie decât să le oferim în fiecare zi ce le-am dat pe 1 iunie, de ziua lor. Timp împreună, libertate să exploreze, iubire. Ne vor da în schimb bucuria lor.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 16:15

Cum puteti sărbători Ziua Copilului
Cum puteti sărbători Ziua Copilului - Shutterstock

1 iunie este ziua în care an de an copiii din toată ţara îşi duc părinţii şi bunicii în universul lor: la petreceri colorate, în castele sau în parcuri de distracţii. 

Activităţi de 1 iunie 2024 pentru copii mici

An de an, au loc mai multe manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Ateliere şi ghidaje interactive la spectacole, târguri de jucării ori expoziţii, sunt organizate, sâmbătă, de 1 Iunie, în muzeele Capitalei şi în restul ţării. 

Articolul continuă după reclamă

În parcurile Al. Ioan Cuza, Operei și Plumbuita vor avea loc evenimente și festivaluri pentru copii de dimineață până seara, la Muzeul Antipa va fi o petrecere, la Clinceni un show aviatic va începe la 17:00, care se va încheia cu un spectacol de artificii.

Pe acelaşi subiect

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Muzeul Naţional "Grigore Antipa" îi aşteaptă pe copii să viziteze gratuit instituţia muzeală, dar şi cu activităţi distractive în curtea din spatele Muzeului - cu animatori, ateliere de creaţie, desene pe asfalt, poveşti despre exploratori, ateliere de şah, desen, pictură şi multe baloane colorate, care vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" îi invită pe cei mici să serbeze împreună Ziua Internaţională a Copilului.

Pe 1 iunie vă aşteptăm să sărbătorim împreună Ziua Internaţională a copilului! Ateliere, jocuri, concursuri, piesa de teatru, expoziţie şi nu în ultimul rând multă, multă veselie!

Ce evenimente au loc de 1 iunie în Bucureşti 

De 1 Iunie, la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va organiza o serie de ateliere și expoziții. Recitalul de pian susținut de elevii Cercului de instrumente muzicale de la Clubul Copiilor sector 4 va avea loc la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, iar vernisajul expoziției de artă vizuală „Dualități textile/ la intersecția dintre micro și macro” al artistelor Laura Greaca și Livia Greaca – la sediul MNLR (strada Nicolae Crețulescu 8).

La Romexpo, în cadrul Bookfest 2024, copiii vor realiza cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de MNLR, a anunțat Primăria Capitalei.

Ziua Porților Deschise la STB

De 1 Iunie, Societatea de Transport București va deschide porțile Depoului Dudești (Calea Dudești nr. 184, Sector 3, București) în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Vor putea fi vizitate tramvaiele vechi, modele din anii 1912 și 1956, dar și noile vehicule Imperio achiziționate de Primăria Capitalei. Principalul punct de atracție al evenimentului va fi plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care va circula pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești.

Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”

Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” și federațiile sportive naționale organizează un festival multi-sportiv, de Ziua Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20). Participă aproape 20 de federații sportive naționale: Badminton, Box, Rugby, Baschet, Ciclism, Scrimă, Tenis de Masă, Culturism și Fitness, Haltere, Judo, Kempo, Lupte, Oină, Sportul pentru Toți, Șah, Tir cu Arcul și Volei.

Clinceni Air Show, la aerodromul de lângă București, începând cu ora 17:00

Evenimentul va include o serie de demonstrații aeriene impresionante. Printre momentele de vârf ale zilei se numără evoluțiile formației Hawks of Romania, cu aeronavele lor Extra 300 L și Extra 330 SC, evoluțiile partenerilor noștri de la Forțele Aeriene Române, ce ne sunt alături, ca întotdeuna, cu un număr semnificativ de aeronave, precum F-16, C-27 Spartan, IAR-330 Puma, IAK-52, IAR-316B și IAR-99 Șoim.

Inspectoratul General de Aviație va prezenta elicopterele din dotare. Demonstrația aeriană va avea un final plin de culoare însoțit de efecte pirotehnice, atât la sol cât și în aer, iar ziua de zbor se va încheia cu un spectacol de artificii.

Ziua Copilului, menţionată prima dată la Geneva,

Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri sociale » Activităţi de 1 iunie 2024 pentru părinţi şi copii. Cum puteti sărbători Ziua Copilului