Antena Meniu Search
x

"Acum pacienţii stau în sălile de aşteptare şi tuşesc unii spre alţii". Medic de familie, mesaj ironic după ridicarea restricţiilor

Un medic de familie din Sibiu a transmis, joi, un mesaj ironic de ”felicitare” pentru autorităţile care au ridicat toate restricţiile impuse de pandemie.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 17:46

Medicul spune că acum pacienţii stau pe holuri şi tuşesc unii spre alţii
Medicul spune că acum pacienţii stau pe holuri şi tuşesc unii spre alţii - Shutterstock

Un medic de familie şi-a exprimat, în mod ironic, nemulţumirea faţă de ridicarea stării de alertă. El atrage atenţia că acum pacienţii se îngrămădesc pe holurile instituţiei şi tuşesc unuii spre alţii.

”Felicitări pentru ridicarea tuturor restricţiilor. Acuma stau pacienţii în sălile de aşteptare şi tuşesc unii peste alţii, bineînţeles nu le pasă că sunt aduşi copii mici, sănătoşi, de doar câteva luni, la evaluare sau seniori cu boli cronice, unele grave”, a scris, joi, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu. 

Acesta apreciază că ”mai lipseşte să punem un tonomat cu seminţe”.  

Starea de alertă a încetat în România pe 9 martie

Pe acelaşi subiect

După aproape doi ani, starea de alertă a încetat şi, odată cu ea, au fost ridicate toate restricţiile. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage însă atenţia asupra responsabilităţii fiecăruia dintre români pentru ca pandemia să rămână sub control. În acest sens el a făcut câteva recomandări.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, despre ridicarea stării de alertă şi recomandările specialiştilor în acest context.  Ministrul Sănătăţii a făcut câteva ”recomandări cu tărie”: 

  • Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi;
  • Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior 
  • Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic 
  • Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic 
  • La persoanele care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral 

Conform unui sondaj realizat de Observatornews.ro, peste 60% dintre respondenţi consideră că ridicarea restricţiilor este o decizie bună, iar 20% spun că trebuiau ridicate doar anumite restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Acum pacienţii stau în sălile de aşteptare şi tuşesc unii spre alţii". Medic de familie, mesaj ironic după ridicarea restricţiilor