Video Românii au sărbătorit ridicarea stării de alertă ca şi cum ar fi fost Revelionul. "Eliberare totală", după 2 ani de pandemie
Este prima zi de libertate, după doi ani de pandemie şi cinci valuri de Covid. De azi-noapte, toate restricţiile au fost ridicate, masca nu mai este obligatorie nici în aer liber, nici în spaţiile închise. Rămâne doar ca recomandare să fie purtată în interior şi în spaţiile aglomerate. Teoretic, certificatul verde dispare şi el.
Românii au petrecut până în zori, ca înainte de pandemie, pentru a sărbători ridicarea stării de alertă.
Bărbat: Eliberare totală. Ceva excepţional, aşa trebuia să fie mereu, după părerea mea. Sărbătorim frumos, elegant, cu domnişoare.
Reprezentant club: Suntem liberi începând cu ora 12 să funcţionăm normal, fără măşti, restricţii şi ore limită.
Masca nu mai este obligatorie din 9 martie
- Nicolae Ciucă, cu mască de protecţie în şedinţa de Guvern, după ridicarea stării de alertă: "Virusul nu a...
- Nicolae Ciucă, cu mască de protecţie în şedinţa de Guvern, după ridicarea stării de alertă: "Virusul nu a...
- Bucureștiul ar putea avea un tren metropolitan, între Ilfov și Gara de Nord. Prin ce localități ar urma să treacă
- Impact fatal pe DN1, între Turda şi Cluj. Un şofer a murit pe loc după ce s-a înfipt cu maşina într-un cap de pod
- Incendiu în Crevedia, în apropierea staţiei GPL care a explodat în 2023. Mesaj RO-Alert din cauza fumului dens
După aproape doi ani, starea de alertă a încetat şi, odată cu ea, au fost ridicate toate restricţiile. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage însă atenţia asupra responsabilităţii fiecăruia dintre români pentru ca pandemia să rămână sub control. În acest sens el a făcut câteva recomandări.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, despre ridicarea stării de alertă şi recomandările specialiştilor în acest context. Ministrul Sănătăţii a făcut câteva ”recomandări cu tărie”:
- Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi;
- Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior
- Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic
- Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic
- La persoanele care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral
Ministerul de Interne a transmis, marţi, că, de la miezul nopţii, încetează toate restricţiile impuse pe durata pandemiei, inclusiv portul măştii de protecţie în spaţii publice. De asemenea, actele care au expirat pe durata stării de alertă trebuie înlocuite în următoarele 90 de zile, instituţiile urmând a lua măsuri pentru a nu se produce aglomeraţie.
“România a parcurs timp de mai bine de doi ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă. Chiar dacă a fost o perioadă plină de provocări, în cele din urmă efortul nostru comun a dat roade. Mulţumesc românilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, pentru că au înţeles să respecte regulile de protecţie sanitară şi au ales să se vaccineze, limitând astfel răspândirea pandemiei de Covid - 19. Mulţumesc, de asemenea, tuturor angajaţilor MAI care şi-au făcut datoria pentru binele românilor. Împreună am reuşit să depăşim momente grele, iar această încercare ne va da puterea să trecem peste toate provocările pe care ni le rezervă viitorul”, a transmis ministrul afacerilor interne, Nicolae Lucian Bode.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰