Antena Meniu Search
x

Acuzații grave la adresa conducerii SAS Suceava, după ce un polițist a fost tăiat cu sabia de un interlop: Șeful SAS își aduce rudele în poligon pentru trageri cu armament. Pe stradă, acționăm cu niște sicrie pe roți (Video)

Liderul Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul Suceava, polițistul criminalist Bogdan Bănică, face acuzații grave la adresa conducerii SAS Suceava.

Liderul Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul Suceava, polițistul criminalist Bogdan Bănică, face acuzații grave la adresa conducerii SAS Suceava, după ce un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava a fost tăiat cu o sabie de un interlop.

"Ni se cere să executăm un act polițienesc de calitate. Dar cum am putea executa acest act atâta timp cât colegii de la SAS nu pot efectuat trageri cu armamentul din dotare, întrucât li se spune adesea că nu este muniție. Păi, de unde să fie muniție din moment ce șeful structurii SAS Suceava, comisarul Maciuc Vasile își aduce în poligonul militar civili, rude, cunoscuți pentru a efectua trageri cu armament de război. Am adus la cunoștința ministerului acest aspect, a apărut și în presă un clip în care Maciuc Vasile este filmat cu un civil, în poligonul militar, dar văd că nu s-a luat nicio măsură", spune revoltat Bogdan Bănică.

Referitor la faptul că polițistul Sfichi Dan Ciprian, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava, nu purta cască la intervenția de azi-dimineață, Bogdan Bănică spune că era de competența celui care coordona perchezițiile să-l atenționeză să-și pună casca de protecție.

Șeful SPR Diamantul Suceava și-a continuat acuzațiile, spunând chiar că au existat cazuri în care polițiștii de la SAS și-au achiziționat din fonduri proprii accesorii pentru auto-apărare, cum ar fi cotiere, genunchiere, sau chiar și le-au confecționat. "Facem demersuri pentru dotarea polițiștilor, dar se pare că ori nu se vrea, ori nu cunosc motivele pentru care nu s-a făcut nimic. Au fost promisiuni, dar adevărul este că nu s-a făcut nimic. Câți dintre noi trebuie să mai moară ca să vedem o schimbare? Am văzut pe 1 decembrie șefi ai Poliției, mândri... Adevărul este că instituția e ca un buboi pe cale să explodeze. Pentru paradă se găsește tehnică, dar în rest acționăm cu niște sicrie pe roți".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Acuzații grave la adresa conducerii SAS Suceava, după ce un polițist a fost tăiat cu sabia de un interlop: Șeful SAS își aduce rudele în poligon pentru trageri cu armament. Pe stradă, acționăm cu niște sicrie pe roți (Video)