Antena Meniu Search
x

Adrian Nastase, urmarit penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor

Nici n-a scapat bine din inchisoare, ca procurorii au inceput alta urmarire pe numele lui Adrian Nastase. Pentru ca n-a respectat regimul armelor si munitiilor. In casa din Zambaccian, anchetatorii au gasit cartuse pentru care Nastase nu avea autorizatie.

Vezi și

Fostul premier risca intre 2 si 8 ani de inchisoare pentru aceasta infractiune. Se lune in discutie insa daca aceasta noua infractiune este o recidiva sau nu.

Unii juristi sustin ca ar fi fost savarsita inainte de condamnare, atunci cand aceste cartuse au fost achizitionate, in timp ce altii sustin insa ca aceasta infraciune se intinde pana la momentul in care este descoperita, si anume a doua zi dupa condamnare.

Distinctia este deosebit de importanta, deoarece o recidiva duce doar la inchisoare cu executare, si nu cu suspendare, asa cum ar putea sa primeasca Adrian Nastase pentru detinere de cartuse, nu detinere de arma, care ar duce la pedeapsa maxima.

Ca atare, daca fostul premier va fi trimis in judecata, ne pitem astepta si la pedeapsa minima. Deocamdata insa, ne aflam doar in faza urmaririi penale.

Astazi, Adrian Nastase s-a prezentat in fata anchetatorilor si urmeaza sa fie audiat zilele urmatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Adrian Nastase, urmarit penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor