Antena Meniu Search
x

Rezultate repartizare licee 2018. Admiterea la liceu pe Edu.ro pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Rezultatele la repartizarea la licee 2018 au fost anunțate de Edu.ro la ora 15.00. În procesul de admitere liceu 2018 sunt peste 150 de mii de absolvenți de clasa a VIII-a, care au dat examenul de Capacitate.

Absolvenți urmăresc tabelele cu rezultatele la admitere liceu
Rezultatele repartizării la licee 2018 sunt anunțate pe admitere.edu.ro - Arhivă

Rezultatele la repartizarea la licee 2018 au fost anunțate de Edu.ro la ora 15.00. În procesul de admitere liceu 2018 sunt peste 150 de mii de absolvenți de clasa a VIII-a, care au dat examenul de Capacitate.

Actualizare: Rezultatele la repartizare licee pot fi accesate pe admitere.edu.ro. Listele sunt disponibile de la ora 15.00, deşi iniţial oficialii din învăţământ au anunţat că vor fi publicate la ora 16.00.

Rezultate repartizare licee 2018 pe edu.ro

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu în 2018, în 9 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat pe edu.ro. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Media de admitere liceu 2018 este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 10 - 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost anunţate în 23 iunie, iar rata de promovare a fost de peste 73%.

Admitere liceu 2018. Cele mai bune licee

Conform statisticii, anul trecut, primele 5 licee după media de admitere au fost din Capitală: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Rezultate repartizare licee 2018. Admiterea la liceu pe Edu.ro pentru absolvenții de clasa a VIII-a