Admitere liceu 2018. Cum se face repartizarea în licee
Admitere liceu 2018. Algoritmul de repartizare în licee a fost realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii şi publicat de edu.ro. Repartizarea în licee va fi afişată pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Admitere liceu 2018. Algoritmul de repartizare în licee a fost realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii şi publicat de edu.ro. Repartizarea în licee va fi afişată pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Potrivit statisticii generale, din cei 142.847 de candidaţi la Evaluare Naţională 2018, un număr de 104.972 de eelvi a obţinut medii mai mari sau egale cu 5.
Admitere liceu 2018. Cum se face repartizarea
Repartizarea în licee se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate. Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii, potrivit Ministerului Educaţiei.
- media de admitere,
- media de evaluare națională,
- media generală de absolvire a claselor V-VIII,
- nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale,
- nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale,
- nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.
Admitere liceu 2018. Cum se calculează media de admitere
Media de admitere este egală cu: media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a + 4x media obținută la Evaluarea Naţională 2018 susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a), totul supra 5.
- MA=media de admitere.
- ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
- EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
Admitere liceu 2018. Ordinea opțiunilor de pe fișă este foarte importantă
Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.
Se verifică prima opțiune a candidatului curent. În cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. Altfel, se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.
În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Admitere liceu 2018. Locurile la licee, suficiente pentru toţi candidaţii
Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste. Nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰