Antena Meniu Search
x

Victor Ponta vorbeşte la ora 11:00 despre tragedia aviatică. Ministrul de Interne ar putea fi demis

Premierul Victor Ponta susţine o declaraţie de presă, miercuri, la ora 11.00, la Palatul Victoria

Vezi și

UPDATE /  Liderul PNL, Crin Antonescu, şi mai mulţi miniştri liberali sunt la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta privind modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Cluj, în contextul în care MAI este condus de un liberal, şi eventuale măsuri. Premierul Victor Ponta susţine o declaraţie de presă, miercuri, la ora 11.00, la Palatul Victoria, conform Mediafax. 

La discuţie este prezent şi vicepremierul Gabriel Oprea, care va redacta un raport pe tema reacţiei autorităţilor în cazul teribilului accident. 

Ministurl de Interne, Radu Stroe, a anunţat că nu are de gând să demisioneze şi s-a rezumat să spună: "Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia". 

Întrebat dacă va fi schimbat, Radu Stroe a răspuns: "Nu ştiu, nu cred, mă duc acum la Guvern". 

Potrivit unor surse ale Antena 3, există presiuni pentru schimbarea din funcţie a ministrului de Interne, Radu Stroe.

După o misiune de salvare care a depăşit competenţa autoriţăţilor, tragedia ridică numeroase semne de întrebare. Ancheta e mai mult formală, pentru că toţi dau vina de la unii la alţii. Doar câteva elemente ale catastrofei le sunt, deocamdată, cunoscute anchetatorilor. Vinovaţi nu avem.

După ce pilotul a cerut coborârea, ar fi dispărut de pe radar. Cel mai probabil, pana la aceasta ora, se presupune, la nivel de ancheta, ca avionului i-au inghetat aripile si controlul a fost pierdut.

Cauza unei erori umane este in calcul in proportie de 2%. Din rezultatul accidentului NU a fost vorba despre prabusire, ci despre o aterizare fortata ca la carte. Iovan a facut tot ce-a putut.

Procurori, poliţişti criminalişti şi experţi de la Ministerul Transporturilor încearcă să pună cap la cap momentele cumplite ale zborului morţii. Primele concluzii vin însă de la medicii legişti.

Rezultatele analizelor de laborator cerute de legişti ar urma să dea mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat în tragedia din Apuseni.

Comisii peste comisii şi-au propus să afle cauzele accidentului.

O primă ipoteză este că, din cauza îngheţului, pilotul nu a mai putut controla avionul. Practic, aparatului i-au îngheţat aripile.

Deocamdată, nimeni nu se încumetă să spună ce se putea face pentru ca cei doi să fie salvaţi. Se ştie însă ce nu s-a făcut.

Echipele de salvare, inclusiv 100 de poliţişti din 2 judeţe, au răscolit zona cu ochii parcă închişi. Iar elicopterele echipate cu truse de salvare pe care Ministerul Apărării le putea trimite au rămas la sol din cauza vremii.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost azi la Guvern pentru a discuta cu despre anchetă cu vicepremierul Gabriel Oprea. La Palatul Victoria a fost şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Victor Ponta vorbeşte la ora 11:00 despre tragedia aviatică. Ministrul de Interne ar putea fi demis