Antena Meniu Search
x

Din dorinţa de a-şi ajuta propriul copil, un bărbat din Satu Mare a dezvoltat o adevărată afacere

Vezi și

Din dorinţa de a-şi ajuta propriul copil, un bărbat din Satu Mare a dezvoltat o adevărată afacere. Tot în numele sănătăţii, doi părinţi din Cluj s-au mutat în Satu Mare, unde au construit o salină de suprafaţă. În camera făcută din şapte tone de sare, şi-au vindecat fetiţa, bolnavă încă din primele luni de viaţă. Acum, ideea lor a devenit o mică afacere de familie. Una care ajută zeci de oameni în fiecare lună.

Imaginile de mai sus sunt surprinse la Salina de suprafaţă din Satu Mare. Un spaţiu care te duce uşor cu gândul la o lume de poveste, cu un decor complet alb, zeci de jucării şi un şemineu plin cu lemne. În realitate, este o sală extrem de prietenoasă de tratament. 

Până nu demult, Sofia se juca doar la spital. Din primele luni de viaţă a început să se îmbolnăvească. Şi nimeni nu a găsit un tratament care să o vindece. Disperaţi, părinţii ei au căutat soluţii.

Aşa au ajuns la concluzia că o salină de suprafaţă este soluţia pentru vindecarea copilului lor. 

Mama Sofiei: "Am vrut să o facem să fie confortabilă şi copiii să se simtă bine să nu îşi dea seama că sunt supuşi unui tratament. Ei pur şi simplu vin înăuntru, se joacă cu jucării, cu nisipul de pe jos, cu sarea de pe jos pe care ei o confundă cu nisipul."

Proiectul l-au făcut cu ajutorul fondurilor de la stat pentru deschiderea unei mici întreprinderi. Acum, sunt specialişti. 

Au construit salina cu şapte tone de sare, aduse de la Ocna Mureş, şi au dotat-o cu aparatură aparatură de ultimă generaţie. Un generator de aerosoli, sisteme de ventilaţie şi un aparat de sfărâmat sarea.

În ultimii doi ani, soţii Popa au primit peste 4.000 de oameni la tratament. Primele şedinţe sunt gratuite. La nivel ştiinţific, nu există o certitudine că sarea vindecă total vreo boală, dar este cunoscut faptul că ameliorează efectele unor afecţiuni precum bronşita, tusea sau bolile cauzate de stres. Tratamentul cu sare nu este recomandat cardiacilor, persoanelor cu tuberculoză, ori femeilor însărcinate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Din dorinţa de a-şi ajuta propriul copil, un bărbat din Satu Mare a dezvoltat o adevărată afacere