Antena Meniu Search
x

Afacerea "buletinul de Bucuresti" se transforma in "pasaportul de Romania"

Afacerea "buletinul de Bucuresti" se transforma in "pasaportul de Romania". Daca, pana acum, moldovenii se dadeau peste cap sa fie luati in spatiu pentru a obtine o carte de identitate, ca sa circule in UE, acum vor direct pasaportul.

Vezi și

Samsarii de domiciliu s-au reprofilat si ei. Reporterii Observator au descoperit cu o camera ascunsa cat costa exact privilegiul de a circula in Europa ca roman.

Este recomandarea unui "atotstiutor", care isi face veacul in fata Serviciului de Pasapoarte Bucuresti. Chiar daca este din Republica Moldova, omul stie tot ce misca in materie de acte romanesti.

Britanicii nu ne-ar primi nicicum. Cel putin asa sustine presa de la Londra. Dar pentru imigrantii basarabeni, un pasaport romanesc deschide toate usile Occidentului.

In 2012, peste 2.500 de moldoveni si-au redobandit cetatenia romana. Cei mai multi dintre ei, nu vor, insa, sa ne fie conationali, ci vor un pasaport pentru Europa

Cu actele in mana oamenii vin repede sa-si ia pasaportul mult dorit, numai ca aici sunt preluati de samsari care contra unor sume destul de mari le promit documentul in doar cateva ore.

Sunt atat de multi basarabeni in fata Serviciului Pasapoarte din Bucuresti, incat ai impresia ca ai trecut Prutul. Si fiecare plateste samsarilor intre 50 si 100 de euro. Cine vrea un set complet de acte romanesti poate scoate din buzunar chiar si 2000 de euro.

In 2012, conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de persoane au dobandit cetatenia romana, 85% dintre ei provenind din Republica Moldova. La solicitarile Observator, autoritatile n-au dorit sa comenteze deocamdata cate dintre acte au fost obtinute fara interventii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Afacerea "buletinul de Bucuresti" se transforma in "pasaportul de Romania"