Antena Meniu Search
x

Aglomerație și nervi întinși la maxim, în Vama Nădlac

Ore de aştepare şi nervi întinşi la maximum. La Vama Nădlac, s-a claxonat aproape o zi întreagă, în semn de protest. Deşi poliţiştii au deschis toate benzile de circulaţie, triajul epidemiologic iar traficul este asemănător cu cel de anul trecut, triajul epidemiologic face ca timpul petrecut la graniţă le pună la grea încercare răbdarea oamenilor. Nici pentru cei care vor s tranziteze Ungaria situaţia nu este roz, dar din cauza autorităţilor maghiare. Premierul spune că situaţia va trebui lămurită chiar în Comisia Europeană.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 23:22

Vezi și
  • Vama Nădlac, coșmarul românilor care se întorc acasă
  • Premierul Ludovic Orban acuză autoritățile ungare

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O ţară iubită, dar în care se intră extrem de greu. Vama Nădlac a fost din nou coşmarul românilor care s-au întors acasă, bucuroşi că nu mai sunt obligaţi să stea în izolare. Obosiţi, nervoşi şi cu copiii în braţe, au aşteptat ore în şir la graniţă. Şi au claxonat, din nou, în semn de protest.

"Cinci ore jumate, şase. Copilul mic, mâncare, neschimbat, nenimic. În ţara noastră nu mai avem dreptul nici să punem piciorul, nu ştiu ce să zicem", a fost de părere un șofer.

Numai în ultimele 24 de ore, 5.500 de oameni au intrat în ţară prin vama Nădlac. Prin punctul de trecere a frontierei Borş, au trecut peste 8.000.

Laura Bondar, poliția frontieră BorșValorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere, apropiindu-se de cele înregistrate în perioada sezonului estival, însă formalitățile de frontieră sunt îngreunate şi necesită un timp mai mare de procesare.

Formalităţile au rămas aceleaşi. Oamenii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere şi să treacă prin triajul epidemiologic. Probleme există şi pe sensul de ieşire din România. Premierul Ludovic Orban acuză autorităţile ungare că au luat măsuri contrare tratatului UE privind libertatea de circulație.

Ludovic Orban, premierul României Mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii români. Trebuie sesizat la nivelul Comisiei Europene pentru că nu putem accepta, o mare parte dintre cetăţenii români care se deplasează spre ţări din Europa spre Austria spre Germania spre Franța, trec prin Ungaria. Ori e a nu ştiu câta oară li se pun astfel de piedici izvorâte din acte administrative care parcă sunt cu dedicaţie.

Premierul a mai transmis că există mai multe cazuri în care cetăţeni români nu au putut tranzita Ungaria în ultimele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aglomerație și nervi întinși la maxim, în Vama Nădlac