Antena Meniu Search
x

Agricultură hi-tech. Românii îşi lucrează pâmânturile cu ajutorul dronelor

Tehnologia o întâlnim la tot pasul şi nu trece o zi fără să ne folosim de gadgeturi sau dispozitive avansate. Până şi lucrurile tradiţionale suferă modificări. Mai nou, agricultorii români îşi lucrează pământul cu ajutorul... dronelor.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 09:56

Vezi și

Nici agricultura nu mai este ce a fost. Este concluzia fermierilor care au început să folosească dronele la muncile câmpului. Radarele pot detecta obstacolele, iar drona îşi face mereu treaba la timp.

"Dronele agricole reprezintă o parte din viitorul agriculturii, mai ales că vor reprezenta agricultura de precizie", spune Cătălin Bean, unul dintre agricultorii care se folosesc de tehnologie. "Mi s-au părut un lucru necesar, în special pe timpurile de ploi. Se merită, lucrurile trebuie făcute la timp şi altfel ce faci? În momentul în care a plouat tare, mult, tu stai şi când să faci vine altă ploaie", a declarat şi Ioan Gorea, un alt agricultor.

Mai mult, dronele pot detecta bolile plantelor înainte ca acestea să fie sesizabile cu ochiul liber. "Putem genera hărţi de sănătate a culturii. Şi după aceea putem să prelucrăm hărţile şi să aplicăm pulverizarea parţială", a declarat Aron Galfi.

În doar un sfert de oră dronele pot stropi chiar şi un hectar de culturi. Și pentru că instrumentele de măsurare și software-ul nu obosesc niciodată, rezultatele sunt pe măsură.

"Sunt foarte practice, ar putea să se economisească foarte mult timp, forţă de muncă, economie în ceea ce priveşte apa sau poate chiar şi consumul de substanţe", spune Tache Mihnea, agricultor. În concluzie, tehnologia înseamnă costuri mai mici şi venituri mai mari în agricultură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Agricultură hi-tech. Românii îşi lucrează pâmânturile cu ajutorul dronelor