Antena Meniu Search
x

Agricultura românească este în criză. S-a ales praful de producţia record de varză de anul trecut

Agricultura românească este în criză, în timp ce marfa de import cucereşte ţara.

Vezi și

Agricultura românească este în criză, în timp ce marfa de import cucereşte ţara. Celebrii cultivatori de varză din Lunguleţu au rămas cu mii de tone de marfă nevândută, pe care ajung să o arunce la gunoi. În pieţe, nu mai e loc de samsari, se plâng ţăranii. Acum, o simplă vizită în faimoasa localitate din Dâmboviţa şochează orice trecător.

Bun venit în Lunguleţu, cea mai faimoasă localitate din ţară pentru producţia de varză. Era sfârşitul verii când agricultorii sărbătoreau una dintre cele mai bogate recolte din ultimii ani. Verzele înşirate lângă munţi de conopidă, dovleac şi ceapă urmau să ia calea tarabelor şi rafturilor din marile magazine. Iar producătorii îşi aşteptau, bucuroşi, răsplata. 

Astăzi, producţia este tot în localitate. În curţi, pe alei sau pe câmpuri, producţia din vară zace stricată, în timp ce mirosul te loveşte în faţă. Iar ţăranii îşi privesc deznădăjduiţi munca. 

Nici măcar cu 30 de bani kilogramul. Ţăranii care nu au aruncat-o, au murat-o. Dar nici aşa nu văd urmă de profit. În timp ce samarii cu marfa de import cuceresc piaţa. 

Singura soluţie a fermierilor este să se înscrie în asociaţii, transmit reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Numai anul trecut, producţia de varză a României a crescut cu peste 20% faţă de anul precedent. Legumicultorii spun că vor renunţa să o mai cultive, pentru că ies numai în pierdere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Agricultura românească este în criză. S-a ales praful de producţia record de varză de anul trecut