Antena Meniu Search
x

Poveşti cutremurătoare cu bătăile şi umilinţele îndurate de deţinuţi din partea gardienilor, la Rahova

Ororile comise de gardienii spitalului penitenciar Rahova amintesc de lagărele comuniste.

Vezi și

Ororile comise de gardienii spitalului penitenciar Rahova amintesc de lagărele comuniste. Paznicii s-au transformat în torţionari şi au supus la umilinţe crunte şi deţinuţi bărbaţi, dar şi femei. Abuzurile erau ascunse chiar de colegii lor - medicii care îi îngrijeau pe condamnaţii aduşi mai mult morţi decât vii în spitalul închisorii. Ieri, magistraţii au decis să-i aresteze preventiv pe patru dintre cei mai violenţi paznici. Alţi patru sunt în arest la domiciliu.

Violenţa la care sunt supuşi deţinuţii în spatele zidurilor închisorii este, pentru mulţi dintre ei, o realitate zilnică. Un secret ascuns la vedere. Trecută la rândul ei prin ororile sistemului penitenciar, mama unui deţinut de la Rahova povesteşte ce îndură fiul ei, aflat la prima condamnare. "I-au spart stomacul în el, numai bătăi. Fără să se vadă. Îi dă numai în stomac, îşi bagă din alea pe mâini şi dă fără urme. În stomac, în cap, să nu lase urme."

Poveştile de groază din închisori, în care gardienii se transformă în torţionari, fac parte din trecut, spun cei care lucrează în sistem. Îi contrazice însă referatul procurorilor, un jurnal al violenţei şi al terorii din spatele gratiilor. 

Unul dintre incidente ar fi plecat de la o banală durere de măsea. Victima ar fi fost supusă terorii într-o cameră de detenţie, după ce a îndrăznit să ceară un calmant. Deţinutul reclamă faptul că, timp de 45 de minute, ar fi fost lovit, jignit şi umilit. 

Într-un alt caz, gardienii nu s-ar fi limitat doar la bătaie. Ar fi trecut la umilinţe şi tortură psihică. După ce l-ar fi lăsat pe unul dintre deţinuţi într-o baltă de sânge, doi paznici ar fi urinat pe el. Apoi, folosind o tehnică adoptată şi în controversata închisoare Guantanamo, ar fi încercat să îl înece folosind o cârpă şi apă. Cel mai violent dintre toţi ar fi Ciprian Lungu, spun procurorii.   

El şi alţi trei colegi au fost arestaţi prevenitv. Alţi patru sunt în arest la domicilu. Directorul spitalului penitenciar este şi el cercetat, alături de medicul care ar fi acoperit în acte urmele torturilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poveşti cutremurătoare cu bătăile şi umilinţele îndurate de deţinuţi din partea gardienilor, la Rahova