Antena Meniu Search
x

Al doilea miner care şi-a pierdut viaţa în tragedia de la Lupeni a fost înmormântat! A lăsat în urmă o soţie, o fetiţă şi o mulţime de mineri revoltaţi

Bărbatul, care a încetat din viaţă la Spitalul Floreasca, mai avea două zile până să împlinească 44 de ani.

Vezi și

Ortacul a fost condus pe ultimul drum de un cortegiu funerar impresionant. Bărbatul, care a încetat din viaţă la Spitalul Floreasca, mai avea două zile până să împlinească 44 de ani. A lăsat în urmă o soţie, o fetiţă şi o mulţime de mineri revoltaţi de faptul că sunt obligaţi să muncească sub un pericol permanent.

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ionel Suciu, cel de-al doilea miner care şi-a pierdut viaţa după accidentul din mina Lupeni. 

Darius Cîmpean, lider de sindicat: "Era un băiat aşezat, un băiat muncitor, un miner bun, cu vechime, deci un băiat aşezat, cu familie, cu o fetiţă, cu soţie."

După ce tavanul galeriei l-a strivit pur şi simplu, rănit grav, bărbatul de 44 de ani a rămas blocat 12 ore în subteran. A fost scos în viaţă, dar inima sa a încetat să mai bată. S-a stins la Spitalul Floreasca la o zi după tragedie. Cel de-al treilea miner prins sub pământ e singurul supravieţuitor al tragediei. Este încă în spital.

Ain Vasilescu, directorul Spitalului de Urgenţă Petroşani: "Pacientul este mai bine şi ca stare generală şi din punct de vedere efectiv al ce înseamnă stare medicală, motiv pentru care nici nu mai este internat pe terapie intensivă."

Tragedia de la Lupeni a scos multe probleme grave la iveală. Minerii spun că echipamentele folosite pentru siguranţa lor sunt măcinate de rugină şi nu te poţi baza pe ele. 

Constantin Creţan, lider de sindicat: "Fabrica din România pentru producerea stâlpilor hidraulici s-a închis, deci ea tot ce este piesă din industria minieră este învechită şi produsă de pe timpul lui Ceauşescu. Sunt materiale refolosibile, pentru că nimeni nu mai fabrică, instituţiile statului nu s-au sesizat niciodată."

Mai mult, cu câteva zile înainte de accident, cei de la compania de cărbune ar fi refuzat 200 de stâlpi de susţinere pentru galeriile subterane. Motivul este halucinant. 

Compania repinge acuzaţiile.

Gheorghe Coiculescu, reprezentantul firmei: "Nu există că nu au fost conforme, că tehnic, am mai auzit şi eu că nu au fost bune tehnic, nu există aşa ceva."

E anchetă de amploare în acest caz. Oamenii speră ca autorităţile să intervină chiar şi în al 12 lea ceas. În aproape 100 de ani de când a fost deschisă, în mina Lupeni şi-au pierdut viaţa 220 de ortaci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Al doilea miner care şi-a pierdut viaţa în tragedia de la Lupeni a fost înmormântat! A lăsat în urmă o soţie, o fetiţă şi o mulţime de mineri revoltaţi