Antena Meniu Search
x

Al doilea tren cu îngrijitoare a plecat din Timișoara spre Austria

Gara din Timişoara s-a umplut de oameni, din nou. Sute de români au luat drumul Austriei, unde vor lucra ca îngrijitori de bătrâni. Pleacă cu spaima în suflet că s-ar putea îmbolnăvi printre străini.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 11:48

Vezi și
  • Îngrijitoarele trebuie să dovedească că nu au coronavirus.
  • Inspectorii ITM au verificat dacă respectă regulile.

Chiar dacă trenul trebuia să plece spre Viena după orele 21.00, îngrijitoarele au ajuns cu mult înainte în gară.

Îngrijitoare: Îmi era frică de test. Deşi vin de la Jimbolia, o zonă liniştită, nu sunt cazuri, nu ştiu, m-a luat frica. Eu am băieţii în Anglia, au avut ceva probleme. Fiul meu lucrează şi el ca asistent în Anglia, e în contract cu bătrânii şi a fost contactat. După aia, soţia, fetiţele. Dar, mulşumesc lui Dumnezeu, c-a fost bine! 

Îngrijitoare: Sperăm să fie bine, să nu fim virusaţi. Să nu luăm de la alţii. În rest, Doamne ajută!

Pavel Kasai, Inspectorul şef ITM Timiş: Astăzi sunt pregătite să plece 104 îngrijitoare din 13 judeţe din România. Botoşani, Vaslui, Galaţi, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sibiu. Şi cele mia apropiate de Timişoara. Verificăm dacă au contracte de muncă, dacă au asigurări de sănătate în Austria făcute, şi, desigur, echipamentul de protecţie, mască, mânuşi şi gel dezifectant.

Inspectorii ITM au fost fi prezenți în gară şi aseară pentru a verifica că sunt îndeplinite toate prevederile legale. În compartimentul de tip cuşetă sunt 4 paturi, dar, acum, stă în interior o singură persoană, conform regulilor. Oamenii vor călătorii timp de 10 ore, până la Viena. Acolo vor sta o zi, unde li se vor face teste de coronavirus.

Trenul are doar vagoane de tip cușetă, iar fiecare garnitură are câte cinci vagoane, numărul total de locuri fiind de aproximativ 350.

Drumul, dar şi testele pentru virus au fost plătite de familiile pentru care lucrează în Austria. Cum îngrijitoarele noastre stau o lună în ţară şi o lună în Austria, tot ieri, un alt tren a adus în ţară sezonierii pe care i-a prins pandemia în Austria.

Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică, toaţi cei 41 de îngrijitori veniţi cu primul tren din Austria vor intra în carantină timp de 14 zile, chiar dacă unii dintre ei și-au făcut testul de coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Al doilea tren cu îngrijitoare a plecat din Timișoara spre Austria