Al doilea tren cu îngrijitoare a plecat din Timișoara spre Austria

De Redactia Observator.
Publicat: 14.05.2020, 07:52.
Actualizat: 14.05.2020, 11:48

Gara din Timişoara s-a umplut de oameni, din nou. Sute de români au luat drumul Austriei, unde vor lucra ca îngrijitori de bătrâni. Pleacă cu spaima în suflet că s-ar putea îmbolnăvi printre străini.

Chiar dacă trenul trebuia să plece spre Viena după orele 21.00, îngrijitoarele au ajuns cu mult înainte în gară.

Îngrijitoare: Îmi era frică de test. Deşi vin de la Jimbolia, o zonă liniştită, nu sunt cazuri, nu ştiu, m-a luat frica. Eu am băieţii în Anglia, au avut ceva probleme. Fiul meu lucrează şi el ca asistent în Anglia, e în contract cu bătrânii şi a fost contactat. După aia, soţia, fetiţele. Dar, mulşumesc lui Dumnezeu, c-a fost bine!

Îngrijitoare: Sperăm să fie bine, să nu fim virusaţi. Să nu luăm de la alţii. În rest, Doamne ajută!

Pavel Kasai, Inspectorul şef ITM Timiş: Astăzi sunt pregătite să plece 104 îngrijitoare din 13 judeţe din România. Botoşani, Vaslui, Galaţi, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sibiu. Şi cele mia apropiate de Timişoara. Verificăm dacă au contracte de muncă, dacă au asigurări de sănătate în Austria făcute, şi, desigur, echipamentul de protecţie, mască, mânuşi şi gel dezifectant.

Inspectorii ITM au fost fi prezenți în gară şi aseară pentru a verifica că sunt îndeplinite toate prevederile legale. În compartimentul de tip cuşetă sunt 4 paturi, dar, acum, stă în interior o singură persoană, conform regulilor. Oamenii vor călătorii timp de 10 ore, până la Viena. Acolo vor sta o zi, unde li se vor face teste de coronavirus.

Trenul are doar vagoane de tip cușetă, iar fiecare garnitură are câte cinci vagoane, numărul total de locuri fiind de aproximativ 350.

Drumul, dar şi testele pentru virus au fost plătite de familiile pentru care lucrează în Austria. Cum îngrijitoarele noastre stau o lună în ţară şi o lună în Austria, tot ieri, un alt tren a adus în ţară sezonierii pe care i-a prins pandemia în Austria.

Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică, toaţi cei 41 de îngrijitori veniţi cu primul tren din Austria vor intra în carantină timp de 14 zile, chiar dacă unii dintre ei și-au făcut testul de coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro