Antena Meniu Search
x

Alergenii, semnalați si pe produsele la vrac. ANPC pregătește aplicarea unei directive pentru alimente

Atunci când luăm alimente ambalate, pe etichetă ar trebui să regăsim toate informaţiile necesare, de la ingrediente şi până la data la care expiră! Ce se întâmplă, însă, atunci când cumpărăm ceva care se vinde în vrac? În principiu, trebuie să ne bazăm pe buna-credinţă a vânzătorului. Dar acum, o directivă europeană îi obligă pe comercianţii să afişeze compoziţia alimentelor chiar şi atunci când sunt vândute în vrac.

Vezi și

Atunci când luăm alimente ambalate, pe etichetă ar trebui să regăsim toate informaţiile necesare, de la ingrediente şi până la data la care expiră! Ce se întâmplă, însă, atunci când cumpărăm ceva care se vinde în vrac? În principiu, trebuie să ne bazăm pe buna-credinţă a vânzătorului. Dar acum, o directivă europeană îi obligă pe comercianţii să afişeze compoziţia alimentelor chiar şi atunci când sunt vândute în vrac.

-Orice produs trebuie să aibă eticheta cu alergeni. Noi aşa ne putem da seama.

-Normal, trebuie să fie specificat, să se vadă! Cine are timp să citească, să vadă la fiecare în parte, stă.

Însă în cazul produselor vândute la vrac, răspunsul nu este atât de simplu. În acest moment, comercianţii nu sunt obligaţi să afişeze ingredientele pentru produsele vândute la grămadă sau pe care le gătesc şi le vând ca meniuri gata preparate. 

Pe acelaşi subiect

Cele mai importante informaţii sunt cele legate de termenile de valabilitate şi alergeni. Dar şi compoziţia alimentelor este la fel de importantă. 

Comercianţii români vor fi în curând obligaţi să afişeze ingredientele pentru toate produsele vândute. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pregăteşte să implementeze în ţara noastră o măsură deja implementată în Uniunea Europeană. 

În unele cazuri, o simplă etichetă poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

-Dacă există o alergie puternică şi organismul reacţionează agresiv, categoric, se poate ajunge şi la deces.

Simptomele unor afecţiuni debutează cu mâncărime în gât, nas, ochii apoşi, şi pot creşte ca dificultate până la umflarea limbii, a feţei şi chiar la şoc anafilactic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Alergenii, semnalați si pe produsele la vrac. ANPC pregătește aplicarea unei directive pentru alimente