Antena Meniu Search
x

ALERTĂ în judeţul Buzău: Un tir încărcat cu butelii a luat foc. Traficul pe DN2, complet blocat

Un tir încărcat cu butelii a luat foc, vineri, pe raza localităţii Mihăileşti din judeţul Buzău, fiind blocată circulaţia între oraşele Urziceni şi Buzău.

Vezi și

Un tir încărcat cu butelii a luat foc, vineri, pe raza localităţii Mihăileşti din judeţul Buzău, fiind blocată circulaţia între oraşele Urziceni şi Buzău.

Potrivit declaraţiilor lui George Sava, prefectul judeţului Buzău, accidentul s-a produs din cauza că anvelopele tirului au explodat şi au luat foc, care apoi s-a propagat la remorcă, ducând la explozia celor 80 de butelii din autotren.

Şoferul a sunat la 112, iar la faţa locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, şase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni.

"'La ora actuală se lucrează la lichidarea focarului de foc (...) Oamenii au fost îndepărtaţi cât mai mult de zona respectivă, pe un perimetru de 500 de metri', a relatat George Sava, care a mai precizat că nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, prefectul a mai precizat că şoferii care au ajuns în zonă dinspre Buzău pot folosi ca rute alternative drumul naţional Buzău-Ploieşti, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zonă pentru a ajunge la Mizil.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieşirea din Buzău, la Hanul lui Ţintă şi Căldăruşanca.

"Autovehiculele care circulă dinspre Bucureşti spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldăruşanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea- Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre Bucureşti pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploieşti", a mai declarat Amalia Călugăru.

Localitatea Mihăileşti din judeţul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriaşă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morţi (dintre care şapte pompieri, trei localnici şi doi jurnalişti ai postului TV Antena 1), precum şi 13 răniţi grav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ în judeţul Buzău: Un tir încărcat cu butelii a luat foc. Traficul pe DN2, complet blocat