Antena Meniu Search
x

ALERTĂ la graniţa României! Zeci de imigranți sirieni, prinși. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare

Poliţia de Frontieră informează că 28 de migranţi au fost opriţi la frontiera de sud-vest, iar o călăuză sârbă a fost reţinută după ce poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare.

Poliţia de Frontieră informează că 28 de migranţi au fost opriţi la frontiera de sud-vest, iar o călăuză sârbă a fost reţinută după ce poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare.

Potrivit unui comunicat al IGPF, o echipă comună, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, a depistat în noaptea de joi spre vineri 28 de migranţi - 27 de origine siriană şi un irakian, ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

“Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au depistat şi o posibilă călăuză, un cetăţean sârb care se deplasa pe acelaşi traseu folosit de migranţi, pentru reţinerea căreia au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical”, se arată în comunicatul remis vineri AGERPRES.

Sursa citată informează că, după miezul nopţii, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România.

“Imediat s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, fiind depistate, în apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă”, precizează IGPF.

Persoanele respective au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. El a fost somat, însă bărbatul nu s-a oprit, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin.

“În conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetări”, informează IGPF.

Din primele verificări s-a stabilit că grupul este format din 28 de persoane, 26 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani şi doi copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani. Potrivit IGPF, din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că 27 dintre aceştia sunt cetăţeni sirieni şi un irakian. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul reţinut câteva ore mai târziu este cetăţean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ la graniţa României! Zeci de imigranți sirieni, prinși. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare