Antena Meniu Search
x

Alexandra, 10 pe linie la Evaluarea Națională. Când nu învață merge cu animalele pe câmp și adună fân

Poţi să obţii zece pe linie şi la ţară, fără nici măcar o oră de meditaţii. O demonstrează o adolescentă din Gorj care s-a pregătit de una singură acasă şi a luat nota maximă la ambele probe de la Evaluarea Naţională. Şi ca orice copil de la ţară, nu are numai grija şcolii. Când nu merge cu animalele pe câmp se pregăteşte să devină un IT-ist de succes.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 17:48

Vezi și
  • Alexandra nu se ferește de treburile gospodăriei
  • Un telefon spart, singura ei legătură cu profesorii

Ea este Alexandra. Când nu învaţă pentru visul ei, se transformă în profesor pentru sora ei mai mică. În câteva zile va împlini 15 ani, dar cel mai frumos cadou l-a primit deja: zece pe linie la Evaluarea Naţională.

Alexandra Iordache - Am învăţat destul de mult, cât am putut de mult. Sunt foarte fericită că am reuşit să iau 10. Am reuşit să iau şi fără pregătire. Sunt mândră că am demonstrat că se poate

Deşi este o elevă eminentă, Alexandra nu se fereşte de munca de la câmp. Ştie că doar cartea o va ajuta să răzbească în viaţă. Visează să devină IT-ist.

Alexandra Iordache - Îmi fac temele, învăţ şi dacă termin devreme îi ajut pe părinţi Îi ajut să dea mâncare la animale, să meargă cu ele pe câmp, să adune fân. Am încercat pe cât de mult să şi învăţ, dar să şi ştiu să fac ceva, să-mi ajut părinţii.

A ținut legătura cu profesorii printr-un telefon pe jumătate stricat

Nadia Iordache, mama Alexandrei - Fără meditaţie şi fără niciun fel de pregătire, fiind şi acea pandemie, nu mă aşteptam să ia acele rezultate. Este foarte mare sprijin. Tot timpul o mai luăm, în pauza ei, şi la muncă. Avem animale, avem gospodăria destul de mare.

În pandemie, un telefon spart a ajutat-o pe Alexandra să ţină legătura cu profesorii. Acum, a primit un laptop. A fost modul prin care primăria a vrut s-o recompenseze pentru rezultatul la învăţătură.

Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti - Am stabilit să îi facem cadou un laptop deoarece această mândrie de fetiţă, să-i spunem, a învăţat pe pandemie de pe un telefon jumătate stricat.

În judeţul Gorj, opt elevi au obţinut zece pe linie la Evaluare. La nivel naţional, cifra se apropie de 900. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alexandra, 10 pe linie la Evaluarea Națională. Când nu învață merge cu animalele pe câmp și adună fân