Antena Meniu Search
x

Video Alexandru Cumpănaşu în centrul unui scandal, după ce a ţinut "cursuri online" pentru elevi

Şcoli şi ameninţări cu judecata pentru profesori, dansuri pe manele şi discuţii cu tentă sexuală. Aşa arată cursurile pe internet ţinute de Alexandru Cumpănaşu, cunoscut în urma cazului de la Caracal. În mai puţin de două luni, fostul candidat la prezidenţiale a adunat 500.000 de urmăritori, mulţi dintre ei copii. Ministrul Educaţiei se delimitează, iar poliţia face verificări.

de Redactia Observator

la 05.01.2021, 21:21

Vezi și
  • Alexandru Cumpănaşu a ţinut cursuri pe internet pentru elevi care au conţinut inclusiv dansuri pe manele şi discuţii cu tentă sexuală
  • El a ajuns cunoscut în urma cazului Caracal, drept unchiul uneia dintre cele două fete dispărute

''Salut! Sunt Alexandru Cumpănaşu şi voi fi proful vostru online pentru viitoarele luni''. 

Aşa a ajuns peste noapte Alexandru Cumpănaşu profesorul online pentru aproximativ jumătate de milion de urmăritori, mulţi dintre ei minori. De la întrebări despre geografie, istorie, şi drepturile elevilor, discuţiile au ajuns la dansuri pe manele şi dezbateri cu tentă sexuală. 

Reporter: Voiam să vă întrebăm pe amândoi dacă aţi auzit de Alexandru Cumpănaşu?

Tânăr: Eu am auzit da. Ştiu că este un profesor care încearcă să arate faţa adevărată a unor profesori care cred că pot să facă orice. 

Iar unii părinţi află prea târziu.

Reporter: Dumneavoastră îmi spuneaţi că nu aţi auzit?

Părinte: Eu nu am Tik Tok şi nu mă uit. Mie nu mi se pare normal. Nu. Nu. Nu. Alergăm foarte mult după bani şi nu mai avem timp de copii.

Reporter: Văzând ce v-am arătat acum, l-aţi mai lăsa pe copilul dumneavoastră?

Părinte: Nu, clar nu. 

Un fenomen periculos, spun psihologii. 

Keren Rosner, psiholog: Impactul este foarte puternic pentru că iniţial copilul îl vede pe acel adult ca pe un prieten, ca pe o persoană cu care poate să vorbească, să se destăinuie. E o formă de manipulare, o formă de a spune ceea ce vrei să auzi. Întâlnirea cu un astfel de personaj poate să aibă o turnură dramatică în viaţa unui adolescent.

Nu toţi elevii îi ţin însă partea fostului candidat la alegerile prezidenţale. 

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului elevilor: Cred că acest fenomen are la bază frustrarea pe care am acumulat-o cu toţii în timpul şcolii online. Mulţi elevi nu au fost ascultaţi de profesori, mulţi copii au suferit abuzuri. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Se pleacă de la probleme reale, însă modul de abordare este total greşit în opinia mea ca ministru, ca profesor şi din orice perspectivă mă delimitez de această abordare.

Reacţia autorităţilor

Pe fir a intrat şi poliţia.

Daniel Geaburu, procuror: Organele de poliţie efectuează verificări cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public pentru a putea stabili dacă aceste aspecte pot face obiectul unei sesizări din oficiu. 

Reporterii Observator au încercat întreaga zi să îl contacteze pentru un punct de vedere. Nu a răspuns la telefon, însă a publicat o postare prin care anunţă că nu există nicio cercetare a activităţii sale de pe TikTok. A transmis şi că a depus plângere pe numele mai multor jurnalişti. 

Alexandru Cumpănaşu a ajuns cunoscut în urma cazului Caracal, drept unchiul uneia dintre cele două fete dispărute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Alexandru Cumpănaşu în centrul unui scandal, după ce a ţinut "cursuri online" pentru elevi