Social

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 42 de localități. Lista satelor şi oraşelor care nu au energie electrică

Publicat pe 18.01.2016 la 14:14 Actualizat pe 18.01.2016 la 14:18

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 42 de localități din zona unde distribuitor este CEZ, respectiv zona Olteniei, ca urmare a ninsorilor și viscolului

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 42 de localități din zona unde distribuitor este CEZ, respectiv zona Olteniei, ca urmare a ninsorilor și viscolului, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Pe fondul condițiilor meteo deosebite semnalate prin Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman, începând cu data de 16 ianuarie, au fost înregistrate o serie de avarii și deranjamente colective. Echipele CEZ au lucrat încontinuu pentru remedierea tuturor deranjamentelor semnalate, precizează compania.

La ora 11,00 erau înregistrate 42 de localități parțial afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Astfel, în județul Argeș, alimentarea cu energie era întreruptă parțial în trei localități: Albota, Cocu, Babana.În Mehedinți erau două localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Albulești (sat Sălătruc), Grozești (sat Susița), iar în Olt se înreg

istrau 22 de localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Morunglav, Bobicești, Bălteni, Bădești, Optași-Măgura, Valea Merilor, Spineni, Motoiești, Verguleasa — Valea lui Alb, Cungrea, Ivănești, Vulturești, Dobroteasa, Făgețelu, Leleasca, Topana, Sâmburești, Vitomirești, Dejești, Cârlogani, Pleșoiu, Găneasa.

În Teleorman erau 3 localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Troianu, Cucuieți, Lăceni, iar în Vâlcea se înregistrau 12 localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Drăgășani, Mitrofani, Amărăști, Glavile, Pesceana, Șutești (sat Borosești), Ștefanești, Susani, Lungești, Gusoieni, Bujoreni, Voicești.

La nivelul județelor Dolj și Gorj erau înregistrate doar deranjamente individuale pentru care se lucrează în vederea remedierii.

'Precizăm că situația prezentată mai sus se află într-o permanentă mobilitate că urmare a evoluției condițiilor meteo și a intervenției turelor operative. Reprezentanții CEZ Distribuție sunt în contact permanent cu autoritățile publice locale și județene pentru coordonarea intervenției în teren. În unele cazuri durata manevrelor de remediere a fost prelungită că urmare a accesului dificil în zonele cu instalații electrice mai ales acolo unde acestea se află în zone greu accesibile. Semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate a CEZ Distribuție se poate face apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929', se mai precizează în comunicat.

Biroul de presă al ENEL a prezentat situația localităților care nu au acum energie electrică din cauza vremii nefavorabile. Șase județe și capitala sunt afectate.

ACTUALIZARE. Enel Distribuţie Dobrogea a prezentat într-un comunicat de presă situația la ora 10:00

în judeţul Constanța sunt nealimentate total 14 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 270 posturi de transformare, fiind afectate 27 localităţi (Topalu, Tichilești, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntași, Tariverde, Fântânele, Istria, Răzoare , Lipnița, Cuigiuc, Gorun, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Hațeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Bărăganu, Amzacea parțial, Hârșova parțial). Localitatea Cumpăna este afectată parțial ( zona ANL, Sala Sport), iar în municipiul Constanța sunt avarii în zona Palas.

în judeţul Tulcea este nealimentată total o linie electriă aerienă de medie tensiune, precum și o linie electrică aerienă de medie tensiune, parţial, precum şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 6 localităţi ( Bestepe, Mahmudia, Dunăvăț, Murighiol, Uzlina).

în judeţul Călăraşi sunt nealimentate total 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, 22 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 298 de posturi de transformare, fiind afectate 16 localităţi (Ștefan, Sohatu, Frumușani, Coconi, Lupsanu, Cuza Vodă, Sărulești, Dragalina, Ciocănești, Dorobanțu, Bosneagu, Grădiștea, Borcea, Ileana,Ştefan Vodă, Pelinu).

în judeţul Ialomița este nealimentată total o linie electrică aerienă de medie tensiune, precum și 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 91 posturi de transformare, fiind afectate 6 localităţi (Mărculești, Ograda, Gimbasani, Pitişteanu, Orezu, Piersica).

În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale și colective din cauya condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor, se arată în comunicatul Enel Distribuţie Dobrogea.

Situaţia transmisă la ora 10:00 de Enel Distribuţie Muntenia:

Exista o linie de înaltă tensiune nealimentată în zona Ilfov, din cauza unui conductor rupt de viscol.

- în Bucureşti există o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine.

- în judeţul Ilfov a mai rămas o singură linie de medie tensiune afectată, precum şi 22 de posturi de transformare, fiind nealimentată cu energie electrică o singură localitate (Jilava), comparativ cu 3, ieri la ora 20. De asemenea, in prezent se inregistreaza circa 125 deranjamente individuale, pentru remedierea carora echipele noastre intervin.

- în judeţul Giurgiu există trei linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate parţial, precum şi cinci posturi de transformare, fiind afectate trei de localităţi (Slobozia, Prundu, Hotarele).

În articolul

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 42 de localități. Lista satelor şi oraşelor care nu au energie electrică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Trending

Creatură bizară, cu față de om, descoperită de un pescar. Ce este și de ce a atras atențiape a1.ro
Cu ce s-a ocupat Denisa de la Bambi de când stă departe de lumina reflectoarelor. Ce a declarat la TVpe a1.ro
Oana Roman, cu fetița de urgență la spital. De ce a ajuns micuța Iza pe mâna medicilorpe a1.ro
Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să revină în țară de sărbători? Anunțul de ultimă oră a lui Nelu Tătarupe spynews.ro
România înregistrează un nou record de pacienți internați la ATI! 83 de oameni au muritpe spynews.ro
Ion Ţiriac şi-a cumpărat o nouă maşină: "Să vedem dacă zboară! Acum gâfâie şi toţi fug de treaba asta"pe antenasport.ro
Ciprian Marica a răbufnit: "Avem 300 de spitale şi 23.000 de biserici. Autorităţile sunt depăşite de situaţie"pe antenasport.ro
Sacrificiul | Sezonul 2pe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Adevărul din spatele testelor PCR! Cum poți fi pozitiv, dar nu contagiospe antena3.ro
Ce s-a descoperit despre cei care refuză să poarte mască de protecțiepe antena3.ro
Ce salariu are in 2020 un politist de la rutiera cu tot cu bonusuri si sporuripe cars.ro
Horoscop săptămânal, 2 - 8 noiembrie. Scorpionii trec printr-o experiență care-și pune amprenta asupra lorpe jurnalul.ro
După patru ani de „M..e PSD!”, liberalii sunt tot sub social-democrați, la votul politicpe jurnalul.ro

urmează pe observator

Extern • ieri la 23:21

Noul val de infecții cu coronavirus pune stăpânire pe întreaga Europă

  • Franța reintroduce carantina, pentru a stopa creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus.
  • Germania, Bulgaria și Grecia au înregistrat recorduri în materie de infectări cu noul coronavirus.
Social • ieri la 23:15

Producția de usturoi, în creștere în România

  • Românii au cultivat, anul trecut, 1.150 de hectare cu usturoi.
Politic • ieri la 23:09

Sutele de parlamentari ne costă cel puțin 19 milioane de euro anual

  • Salariul de bază al unui parlamentar este de 11.000 de lei pe lună.
Social • ieri la 23:01

Liviu Dragnea, uitat de foștii colegi din PSD de ziua lui de naștere

  • Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în mai 2019.
  • Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova.
Sanatate • ieri la 22:57

Avertismentul medicului Octavian Jurma: Rata de pozitivare de 18%, "un semnal tehnic ca am pierdut controlul epidemiologic"

  • Fereastra de oportunitate de acționa ferm pentru a ieși din val în 1 decembrie se închide rapid, este de părere Octavian Jurma
  • Specialistul consideră că rata de pozitivare este enormă pentru o zi din mijlocul săptămânii
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19
Social • ieri la 22:50

Reprezentanții școlilor particulare solicită întoarcerea elevilor la cursuri

  • Reprezentanții școlilor și grădinițelor particulare susțin că situația unităților de învățământ ar trebui stabilită de la caz la caz.
Vezi toate știrile noi