Antena Meniu Search
x

Alimente cu etichete inteligente

Eticheta care spune tot. De la ingrediente pana la calorii si originea producatorului. Sistemul ar putea fi introdus in curand si pe piata alimentelor din Romania

Vezi și

Autoritatea pentru Protectia Consumatorului vrea sa aplice o astfel de masura pentru o informare mai corecta a clientilor. Cu un aparat similiar care in prezent arata doar pretul produsului se va putea citi, in viitor, si etichetele.

"Asa ar putea arata in viitor etichetele alimentelor. Le vom putea scana cu ajutorul telefonului mobil si astfel vom stii totul depsre ceea ce mancam: tara de provenienta si toate calitatile nutritive", povesteste Oana Stefan.

Initiativa de imbunatatire a sistemului de etichetare aparatine Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Etichetarea electronica inteligenta se practica in special in Statele Unite ale Americii, dar si in alte tari europene. "Reglementari care deja le-au accesat numeroase state europene si care vor impune producatorilor sa contina aceea eticheta a produsului principiile nutritionale si procentul in care acestea sutn continute in alimente si mult mai explicit aditivii alimentarei si nutrientii", explica Bogdan Nica.

Mai mult, eticheta inteligenta ar putea tine loc si de certificat de garantie pentru produsele nealimentare. In acest moment, initiativa este la nivel de discutie. Autoritatile vor sa implenteze intai un proiect pilot pana la finalul acestui an. Daca aceasta se dovedeste eficient il vor extinde la nivel national.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alimente cu etichete inteligente