Antena Meniu Search
x

Alimentele aproape expirate ar putea costa cu 70% mai putin

V-ati imaginat ca, intr-o zi, veti cumpara alimente expirate, cu buna stiinta? Ei bine, pretul ar putea sa va motiveze sa faceti acest lucru. Statul vrea sa convinga comerciantii sa vanda produsele care se apropie de termenul de valabilitate cu reduceri de pana la 70%.

Vezi și

Astfel de programe sunt deja o traditie in unele tari europene, iar masura este una de bun simt. Sigur vi s-a intamplat sa cumparati produse cu termenul aproape de expirare si sa platiti pentru ele pretul intreg.

In schimb, daca reducerea este oficiala, si stim la ce sa ne asteptam pentru banii respectivi, parca suna altfel. Ce ar insemna mai exact in bani? De exemplu, daca un litru de lapte costa, in medie, cinci lei, cu putin inainte de expirare, ar putea costa un leu si 50 de bani.

Autoritatile vor astfel sa reduca risipa de alimente, dar mai au de lucru. Pentru a pune in aplicare acest program, Guvernul trebuie sa negocieze cu marile centre comerciale. Ramane de vazut daca hipermarket-urile vor adera la acest proiect si, mai ales, cand ar putea incepe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Alimentele aproape expirate ar putea costa cu 70% mai putin