Antena Meniu Search
x

Alimentele se scumpesc ca urmare a majorarii pretului gazelor

Avem salarii mai mari, dar si preturi mai mari. Chiar daca salariul minim pe economie a crescut la 800 de lei, platim mai mult pentru mancare si utilitati

Vezi și

Pretul gazelor a crescut cu pana la opt la suta, iar carnea si lactatele se vor scumpi 15 procente pana in toamna, anunta producatorii. Si vom plati si mai mult pentru mancare. Alimentele se scumpesc ca urmare a majorarii pretului gazelor, cu cinci procente pentru consumatorii industriali. “Scumpirea utilitatilor are un impact asupra preturilor. In mod normal nu se pot depasi zece pe medie pe toate ramurile industriale”, a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Preturile majorate vor fi afisate la raft din toamna. Carnea de porc este in topul scumpirilor. Doar in ultima saptamana s-a scumpit cu cinci procente, iar pana in toamna majorarea ar putea ajunge pana la 15 la suta, spun procesatorii. Mai exact, un kilogram de carne de porc care se vinde astazi la poarta fabricii cu 11,5 lei va costa in septembrie cu un leu mai mult. Scumpiri se anunta si pentru lactate.

“In piata, pana la toamna pretul va ramane constant, vom observa mai multe promotii, jocuri de marketing ale companiilor se va relansa consumul si vad poate o crestere de patru-cinci la suta”, a anuntat Dorin Cojocaru, presedintele APRIL. Chiar daca salariul minim pe economie a crescut incepand din aceasta luna de la 750 la 800 de lei, cumparatorii spun ca bugetul pentru mancare ramane mic.

Pretul gazelor este mai mare de astazi si pentru populatie, cu opt la suta. Energia electrica, in schimb, s-a ieftinit cu 1,3 procente. Vesti bune si pentru cei care pleaca in concediu in strainatate. Vorbesc pe bani mai putini cu cei dragi. “Tarifele pentru un apel efectuat in Roaming vor scadea de la 0.29 euro la 0,24. Pentru date, de la 0.70 la 0,45 si pentru un SMS de la noua eurocenti la opt euro centi”, a explicat Eduar Lovin, director executive ANCOM.

Urmtoarea ieftinire a tarifelor roamnig se va aplica in iulie anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Alimentele se scumpesc ca urmare a majorarii pretului gazelor