Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alocaţia unui copil român e de doar 2,5 lei pe zi

Datele recente venite de la Eurostat ne racoresc. Doi lei şi jumătate, pe zi, aceasta este alocaţia pe care o primeşte un copil în România. Statistica europeana arată că tara noastră a cheltuit 2 miliarde de euro pe beneficii pentru familie în 2015.

de Redactia Observator

la 26.10.2018 , 16:19

Datele recente venite de la Eurostat ne racoresc. Doi lei şi jumătate, pe zi, aceasta este alocaţia pe care o primeşte un copil în România. Statistica europeana arată că tara noastră a cheltuit 2 miliarde de euro pe beneficii pentru familie în 2015, adică pe alocaţii pentru copii, indemnizaţii pentru familii nevoiaşe, familii cu un singur părinte sau pentru copiii cu dizabilităţi. Într-un top al statelor europene, ţara noastră ocupă ultimul loc.

Alocaţia în România se acordă diferenţiat. Până la 2 ani, copilul primeşte 200 de lei pe lună, după care suma scade la 82 de lei. Ceea ce înseamnă puţin peste 2 lei pe zi. 

Prin comparaţie, în Belgia, pentru primul copil se acordă o alocaţie de 92 de euro, iar pentru al treilea se ajunge la 254 de euro, adică aproape 1200 de lei pe lună. 

Vezi și

În Austria, alocaţia se acordă de asemenea diferenţiat. doar că şi în acest caz vorbim de cu totul alte sume. Până la 3 ani copilul primeşte 114 euro pe lună. De la 3 la 10 ani, 122 de euro, iar ulterior până împlineşte 19 ani, copilul beneficiază de 141 de euro pe lună. Când vom ajunge si noi la aceste sume..rămâne de văzut. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Alocaţia unui copil român e de doar 2,5 lei pe zi