Antena Meniu Search
x

Video Ambulatoriul de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, transformat în tărâm de poveste după o investiție de 500.000 de euro

Începând de luni, toţi copiii care vor trece pragul ambulatoriului de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului nu vor păşi într-un spital, ci într-un tărâm de poveste. Vor fi întâmpinaţi de un decor de vis, de personaje din poveşti, cărţi şi jucării. Fundaţia Mereu Aproape a renovat şi dotat toate cabinetele în care, anual, 40.000 de nou-născuţi şi copii de toate vârstele vin să se facă bine. 

De Redactia Observator la 12.03.2022, 20:13
Vezi și

Pare un spațiu de joacă, dar nu e. E un loc special de vindecare, care a renăscut. Ambulatoriul de specialitate de la "Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu" arată ca în poveşti.  

Alessandra Stoicescu, președinte Fundația Mereu Aproape: Încercăm să le dăm copiilor care vin aici puțină fericire, liniște, bucurie. Știu că sunt la spital, știu că sunt copii suferinzi, dar au nevoie de asta și atunci am creat aici un tărâm de basm. Sunt girafele, mama cu puiul și lângă este unul dintre cele mai importante cabinete, cel de oftalmologie. Aici vin, din jumătate de țară, copii care au nevoie de un consult oftalmologic și în primul rând vorbim despre copii născuți prematur, care din păcate dezvoltă retinopatia de incubator, de prematuritate.

Cei 800 de metri pătrați, 18 cabinete și două săli de așteptare ale ambulatoriului au fost transformate cu ajutorul unei investiţii de peste 500.000 de euro a Fundației Mereu Aproape. 

Florin Brezan, manager INSMC

Ce să vă zic, fără cuvinte, este o alta dimensiune pe care a primit-o ambulatoriul.

Pe acelaşi subiect

Este inima Institutului şi un loc important pentru sănătatea copiilor din toată țara. Este centru regional pentru afecțiuni genetice şi retinopatie de prematuritate, iar datorită dotărilor va deveni și centru regional pentru investigații respiratorii. 

Mihai Craiu, doctor INSMC: Personal mi-aduc aminte acest loc, copil fiind când am venit la el, că nu mi-a plăcut deloc. Mi-am propus când o să fiu eu mare, dacă o să fiu eu doctor în acest spital, să contribui la scăderea emoțiilor copilului.

Construit in secolul trecut, ambulatoriul era departe de a respecta normele moderne de acordare a asistenței medicale. 

Alexandra Nicula, designer: Vorbim de o clădire construită în urmă cu 70 de ani, iar acel aspect ne-a impus sa modificam toate planurile pentru instalația electrică, sanitară, medicală, aducând totul la normele actuale.

40.000 de copii ajutați anual la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului

În fiecare an, prin cabinetele ambulatoriului trec peste 40.000 de copii, cu afecțiuni din toate domeniile medicale: oftalmologie, cardiologie, stomatologie, neurologie, ORL, endocrinologie.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Ceea ce am văzut aici este impresionant. Cred că asigurarea unor condiții bune constituie un lucru extrem de important, încât personalul medical să vină cu plăcere la locul de muncă și să asigure astfel și asistență medicală de care copiii au nevoie.

De luni, bucuria medicilor va fi să vadă şi reacțiile micilor pacienți. 

Alessandra Stoicescu, președinte Fundația Mereu Aproape: Am un vis, visul este ca toți copii din această țară să poată, încet, încet, să aibă parte de astfel de asistență medicală. Medicii sunt excepționali, condițiile depind de noi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ambulatoriul de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, transformat în tărâm de poveste după o investiție de 500.000 de euro