Antena Meniu Search
x

"Aşa să-ţi ajute Dumnezeu" - vorbele care l-au ofensat pe un agent de la Rutieră şi care i-au adus o amendă unui şofer

O binecuvântare adresată unui poliţist i-a adus unui clujean o amendă de 800 de lei. "Aşa să-ţi ajute Dumnezeu!" i-a spus bărbatul, după ce a fost amendat.

Vezi și

O binecuvântare adresată unui poliţist i-a adus unui clujean o amendă de 800 de lei. "Aşa să-ţi ajute Dumnezeu!" i-a spus bărbatul, după ce a fost amendat de agent pentru o parcare interzisă. Deranjat de gest, dar şi de tonul folosit, poliţistul a mai scris o amendă pentru ultraj.

Patru cuvinte care l-au costat scump. Agentul a scris o amendă de 800 de lei. A doua în doar câteva minute. Şoferul tocmai fusese sancţionat pentru o parcare interzisă. 

Ciprian Comşa, bărbatul amendat:  "E cam interesant acolo, ca m-am oprit chiar la sapte strazi si indicator cu stationarea interzisa e numai pe partea cealalata. Si unde m-am oprit eu, erau oprite 2 masini de politie. Si fix in spatele lor m-am oprit. N-a inteles bine ce am zis si a zis catre mine: Da, esti smecher?! Stai, ca-ti mai dau o amenda. Si cam asta a fost."

Deşi bărbatul spune că intenţia lui nu a fost să-l jignească, poliţistul s-a simţit lezat de expresie. Lucru menţionat şi în procesul verbal. 

Ciprian Comşa, bărbatul amendat: "In procesul verbal a scris ca i-am adus expresii jignitoare folosind expresia de genul sa-ti ajute Dumnezeu."

Amenda pentru binecuvântare a ajuns pe masa judecătorilor, după ce bărbatul a contestat-o. 

Reprezentantii Politiei Locale au spus ca nu comenteaza deciziile instantei, iar decizia a fost de pastra amenda, dar de a-i scadea cuantumul de la 800 la 200 de lei, motivand ca nu doar cuvintele folosite de cetatean, ci si tonalitatea l-au determinat pe politist sa-i scrie o amenda pentru ultraj.

Proiectul de modificare a statului poliţistului, pus în dezbatere la finalul anului trecut, propune ca orice expresie jignitoare la adresa unui om al legii să fie considerată infracţiune şi pedepsită cu amendă sau închisoare de până la un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » "Aşa să-ţi ajute Dumnezeu" - vorbele care l-au ofensat pe un agent de la Rutieră şi care i-au adus o amendă unui şofer