Antena Meniu Search
x

Video Amendă sigură, din această noapte, pentru toate persoanele care ies pe stradă după ora 23, fără o urgenţă şi declaraţie

După ora 23, cine greşeşte, plăteşte! Dacă în prima noapte de lockdown, poliţitştii au fost îngăduitori, din această seară, cine nu are o urgenţă, va fi amendat.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 09.11.2020, 20:01

Vezi și

Cei mai supăraţi de restricţii au fost tinerii care stăteau până târziu în oraş dar şi mici comercianţi care sunt obligaţi să-şi închidă activitatea mai devreme. A fost ultima seara în care oamenii au putut ieşi din case fără o urgenţă şi fără declaraţia pe propria răspunere. 

Noaptea trecută, poliţiştii din Capitală au împărţit doar sfaturi şi avertismente. Din această seară, însă, vor da şi amenzi. 

Georgian Drăgan - purt. cuv. MAI: Rolul Poliţiei Române nu este acela de a da amenzi, de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci acela de a-i face pe oameni să respecte aceste norme, dar dacă vor fi găsite nereguli vor da şi amenzi. 

Şi în Iaşi poliţiştii au ieşit pe teren încă de la miezul nopţîi.

Inspector Anca Vâjâiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: Poliţiştii ieşeni au demarat seria activităţîi de informare cu privire la noile măsuri

Noile reguli spun că nu mai putem ieşi din casă pe timpul nopţîi fără un motiv bine întemeiat, precum mersul la serviciu sau o urgenţă medicală. Şi în aceste cazuri este nevoie de declaraţia pe proprie răspundere. În prima zi cu restricţii similare celor din starea de urgenţă, străzile Capitalei au fost puţîn circulate. Staţiile de metrou nu au fost aglomerate şi nici marile centre comerciale nu au avut puhoi de clienţi.

Restricţionarea circulaţiei nu este singură măsură luată începând de azi. Fie că vorbim de centre comerciale mari sau magazine mici de cartier, toate se vor închide pe timpul nopțîi, între 9 seară și 5 diminea. Rămân însă deschise benzinăriile și farmaciile.

Programul scurtat îi nemulţumeşte pe patronii micilor magazine, care pun sub semnul întrebării supravieţuirea afacerilor. 

Ludovic Orban: Gradul de conformare în supermarket-uri e mult mai mare. Sunt sisteme de ventilație, sisteme prin care s a asigurat respectarea măsurilor. Diferența e strict legată de riscul de transmitere a virusului, analizele privind îmbolnăvirea

Restricţiile rămân valabile cel puţîn pentru următoarele 30 de zile şi vor fi cel mai probabil ridicate doar dacă numărul de cazuri de infectare noi scade simţitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Amendă sigură, din această noapte, pentru toate persoanele care ies pe stradă după ora 23, fără o urgenţă şi declaraţie