Antena Meniu Search
x

Legea mirosurilor a intrat în vigoare şi prevede aplicarea de amenzi de până la 100.000 de lei

Mirosul se plăteşte! Legea mirosurilor a intrat în vigoare astazi şi aduce obligaţii în plus pentru administratorii de firme din România. Și nu numai!

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.07.2020, 22:24

Vezi și
  • Persoanele fizice ar putea fi amendate cu până la 15.000 de lei pentru încălcarea legii mirosurilor.

Obligaţii suplimentare vor avea operatorii economici care poluează olfactiv prin activitatea lor. Iar asta înseamnă o activitate care ar dăuna stării de sănătate a populației și a mediului. 

Administratorii de firme vor fi obligați să aibă sisteme proprii de monitorizare a mirosului neplăcut, dar și un plan de măsuri pentru reducerea lui.

Și dacă nu o fac, bineînțeles, există și amenzi prevăzute de lege. Pot ajunge până la 100 de mii de lei pentru persoanele juridice și până la 15 mii de lei pentru persoanele fizice, plus riscul suspendării activității.

Dacă vor reuși să pună în aplicare aceste noi obligații, rămâne de văzut. Autoritățile locale vor fi acum nevoite să interzică multe astfel de activități generatoare de mirosuri mai ales în zonele de locuit, odihnă, tratament și agrement.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Legea mirosurilor a intrat în vigoare şi prevede aplicarea de amenzi de până la 100.000 de lei