Antena Meniu Search
x

Amenzi pentru pacienta legată de pat

Au legat o pacientă de patul de spital înainte de moarte, iar acum trebuie să plătească. Nu pentru această decizie, ci pentru că s-au purtat neadecvat cu familia care a cerut explicaţii

Vezi și

Au legat o pacientă de patul de spital înainte de moarte, iar acum trebuie să plătească. Nu pentru această decizie, ci pentru că s-au purtat neadecvat cu familia care a cerut explicaţii

O femeie a trăit spaima vieţii ei atunci când şi-a văzut mama legată de un pat de spital. A cerut explicaţii şi aşa au început discuţiile cu personalul medical. Nu s-au lăsat mai prejos nici asistentele, iar de aici până la un scandal în toată regula, chiar pe holurile de la reanimare, nu a mai fost decât un pas.

Este şi singurul reproş pe care conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova îl face angajatelor. "Personalul medical nu trebuia sa intre in polemica cu apartinatorii. Tot personalul medical auxiliar din ziua respectiva va fi sanctionat", spune Bogdan Fanuta, manager SJU Craiova.

Mai exact, asistentele îşi vor primi salariile micşorate, cu 5 până la 10 la sută, în următoarele trei luni. Consiliul Etic nu a luat însă nicio decizie privind necesitatea ca Paula să fie legată de pat.

Dacă putea fi protejată doar prin imobilizare, va decide Colegiul Medicilor, împreună cu Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă. O hotărâre care a revoltat-o pe fiica Paulei.

Îndurerată, Anca aşteaptă încă explicaţii, având în mână pozele cu mama ei legată strâns de cadrul din metal. Imagini care pe asistenta şefa nu au impresionat-o deloc.

Neîncrezătoare în dreptatea pe care o face sistemul sanitar, fiica femei a depus deja plângere la poliţie, care a deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Amenzi pentru pacienta legată de pat