Antena Meniu Search
x

Amintiri despre iadul din Muntenegru

Unul dintre supravietuitorii accidentului din Muntenegru a avut puterea sa priveasca imaginile cutremuratoare surprinse la cateva minute dupa tragedia in care si-a pierdut cinci prieteni

Vezi și

Nu clipeste. Aproape ca nici nu respira. Le priveste inmarmurit si nu-i vine sa creada ca imaginile filmate de un supravietuitor in rapa de langa Podgorita sunt franturi din acelasi film. Unul real, din care a facut si el parte. Victor Vulpe isi aminteste tot. De la linistea tensionata, pana la momentul prabusirii autocarului in rapa. "In momentul ala am auzit niste zgaltaituri. A fost liniste. Nu a fost o panica tipica. Dupa zgaltaierea aia am zis aici ne-a fost. S-a schimbat zgomotul de zang, zang si a urmat prabusirea".

S-a trezit pe un mal de pamant, singur. De acolo l-au luat salvatorii. Avea piciorul rupt, capul spart si multiple leziuni. La spitalul din Podgorita a aflat ca prietenii sai, cu care plecase in excursie nu mai sunt. "Nu ma doare nimic in afara de suflet cand ma gandesc la fostii mei prieteni si colegi, atat"

Cele mai bune cuvinte le are pentru salvatori - alpinisti, medici si infirmiere care i-au ingrijit in spitalul din Muntenegru. Imaginile din rapa au ajuns si la medicii din Muntenegru care au coordonat operatiunea de salvare a romanilor. "Sunt in soc! Nu realizeaza. Nu pot percepe situatia in ansamblul ei. Ma refer aici la starea ranitilor, la locul accidentului, sosirea ambulantelor, a salvatorilor, distanta dintre locul accidentului, ambulante si spital", explica Vladimir Dobricanin, seful sectiei Urgente a Clinicii Centrale din Podgorica.

Medicii nu vor uita niciodata sosirea ranitilor, la spital.

Victor Vulpe vrea sa se intoarca anul viitor in Muntenegru, chiar in locul in care si-a pierdut camarazii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Amintiri despre iadul din Muntenegru