Antena Meniu Search
x

Un colecţionar de nisip a vizitat peste 300 de plaje din toată lumea

Mai toţi ne găsim la un moment dat un hobby, mulţi devenim colecţionari. Şi trebuie să recunosc faptul că alegerea făcută de personajul următorului nostru material chiar mi s-a părut deosebită.

de Georgiana Ion

la 09.07.2020, 14:21

Vezi și
  • Florin a cutreierat lumea în lung şi în lat.
  • A adunat aproape 300 de borcănaşe.

Florin Popescu este agent de turism în Bucureşti a vizitat peste 300 de plaje în cariera lui. Doar că omul nu s-a întors cu magneţi de frigider, cum facem toţi ci cu. borcane cu nisip! Probabil pe principiul "Sunt atât de multe plaje frumoase în lumea asta mare, este greu să le vezi într-o singură viaţă aşa că o amintire de pe cea pe care ai stat la plajă nu trebuie uitată vreodată".

Putem descrie plaja ideală, cu nisip fin şi auriu, apă cristalină şi valuri, dar... vom omite esenţialul. Fiecare plajă are o poveste. În cei 20 de ani carieră, Florin a cutreierat lumea în lung şi în lat şi a adunat aproape 300 de borcănaşe care acum stau cuminţi pe rafturi şi poartă încă aroma de alge. 

Florin, manager in turism: In insula Lefkada, pe plaja Gyalos, vazand un asfintit de soare, acolo mi-am dat seama si am luat prima sticla de nisip din viata mea. Faceam ca un masaj placut picioarelor in momentul in care calcam pe acest nisip si am zis "il iau", tocmai de aceea e primul nisip si am luat o sticla de un litru, am luat foarte foarte mult.. Apoi mi-am dat seama ca nu imi trebuie atat de mult nisip...

Pe o hartă agăţată în cui a marcat toate locurile unde a ajuns. Cea mai îndepartată plajă de unde a adus amintiri? 

Florin, manager in turism: În Cairns, Australia este o plaja cu nisip auriu, deosebita datorita plajelor care protejeaza turistii de rechini. Noi am facut baie intr-o zona amenajata, acolo era un despartitor, si practic noi in interior faceam baie. Daca veneau rechinii.. veneau

Există însă locuri unde a simţit că a gasit paradisul? Cu greu l-am convins să ne aleagă doar unul.

Florin, manager in turism: Am fost in Coreea de Sud si am descoperit orasul Busan. In orasul Busan este o plaja, de vreo cativa kilometri lungime, unde au un nisip auriu si fin. Ok, o plaja obisnuita cu nisip foarte fin gasim peste tot, numai ca in spate sunt foarte multi zgarie nori. Blocuri inalte de vreo 30-40-70 de etaje, iar discrepanta aceasta dintre modernism, blocurile de sticla, colosii acestia imensi din spate si plaja din Busan, este una care socheaza la prima vedere. 

Florin s-a gândit şi la conturile noastre de socializare şi ne dă idei noi, pentru poze perfecte: apus de soare pe o plajă cu nisip.. roz

Concluzia noastră, după ce ne-am petrecut ziua împreună cu Florin? Apa trece, nisipul rămâne.. şi este o amintire minunată pentru cei dragi, după o vacanţă reuşită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un colecţionar de nisip a vizitat peste 300 de plaje din toată lumea