Antena Meniu Search
x

Video Anchetă la Timişoara după vânzarea ilegală a certificatelor de vaccinare. Oamenii plăteau 100 € pentru documente false

Poliţiştii arădeni anchetează o posibilă fraudă cu certificate de vaccinare false. Astfel de documente au apărut la vânzare pe internet.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 09:37

Vezi și

Poliţiştii de la serviciul de investigare a criminalităţii economice au deschis un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, totul sub coordonarea unui procuror. Totul a început după ce pe câteva grupuri de pe reţelele de socializare unde erau furnizate oferte de vacanţe, ar fi apărut propuneri de vânzare a certificatelor digitale, necesare pentru părăsirea ţării.

Documentele erau primite doar după ce tranzacţiile erau efectuate

Pentru mai multă credibilitate, cel care a făcut postarea a declarat că lucrează la Spitalul Judeţean din Timişoara, secţia ATI. Cei doritori erau sfătuiţi să trimită un mesaj privat, iar apoi să urmeze toţi paşii indicaţi pentru eliberarea documentului. Datele personale ale doritorilor erau trimise pe WhatsApp, moment în care aceştia primeau un mesaj de confirmare pentru înrolarea în registrul electronic de vaccinare.

Câteva minute mai târziu persoanele înregistrate primeau o captură de ecran unde se putea vizualiza certificatul digital, dar şi contul unde trebuia făcută plata pentru acest serviciu, în valoare de 100 de euro. Varianta pentru tipărire era furnizată doar după înregistrarea plăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Anchetă la Timişoara după vânzarea ilegală a certificatelor de vaccinare. Oamenii plăteau 100 € pentru documente false