Antena Meniu Search
x

Povestea Andreei, eleva care este voluntar la SMURD și vrea să devină medic: 'Nu credeam să sunt aşa de mulţi oameni săraci'

Andreea Dănăricu are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național 'Ecaterina Teodoroiu' din Târgu-Jiu și voluntar SMURD în timpul liber.

Andreea Dănăricu are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național 'Ecaterina Teodoroiu' din Târgu-Jiu și voluntar SMURD în timpul liber.

De șase luni, adolescenta activează ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi face parte din cadrul echipajului SMURD.

Andreea Dănăricu vrea să devină medic şi din acest motiv a ales să devină voluntar, pentru a căpăta experienţă pentru viitoarea profesie.

"Îmi place foarte mult această activitate şi chiar sunt impresionată pe oamenii de la SMURD, pentru ceea ce fac. Vreau să dau la medicină şi prin voluntariat vreau să capăt în acest fel experienţă şi să-i ajut pe oamenii aflaţi în suferinţă. Specializarea de urgenţe este una dintre opţiunile mele", a declarat Andreea pentru adevarul.ro.

Pe acelaşi subiect
Andreea Danaricu este eleva si voluntar SMURD si vrea sa devina medic

Misiunea Andreei este una foarte dificilă, având în vedere că trebuie să participe la tot felul de misiuni la care salvatorii SMURD intervin pentru salvarea unor oameni.

De la accidente rutiere și până la persoane care suferă de diferite boli, Andreea a participat la misiuni de salvare alături de echipajul SMURD și s-a confruntat cu numeroase situații în care lucrurile i s-au părut a fi... imposibile.

"Nu credeam să sunt aşa de mulţi oameni săraci care trăiesc în condiţii inumane. Şi dacă auzeam, nu credeam că este posibil aşa ceva. Am fost la o bătrână cu piciorul amputat, care trăia în nişte condiţii greu de imaginat, fără curent electric. A avut o stare de rău şi a sunat la urgenţe. Avea şi ceva probleme de circulaţia a sângelui", a precizat Andreea Dănăricu.

La fel ca Andreea, mii de tineri din România activează ca voluntari la SMURD sau la Serviciile de Ambulanță Județene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Povestea Andreei, eleva care este voluntar la SMURD și vrea să devină medic: 'Nu credeam să sunt aşa de mulţi oameni săraci'